TC De Koddaert krijgt onderscheiding van Tennis Vlaanderen

© (Foto Unsplash)
Redactie KW

Tennis Vlaanderen deelde naar jaarlijkse gewoonte zijn kwaliteitslabels uit aan de Vlaamse clubs. Van de 204 jeugdvriendelijke tennisclubs worden er 52 onderscheiden met een label Bronzen Jeugdvriendelijke Opleidingsclub. 47 krijgen een zilver label, 26 een gouden label en 15 in Vlaanderen mogen uitpakken met de titel Gouden Jeugdvriendelijke Opleidingsclubs met Performance Training Center. Bij die vijftien is TC De Koddaert uit Torhout de enige in West-Vlaanderen.

Om zoveel mogelijk clubs de stimuleren om binnen hun mogelijkheden en ambities in te zetten op de uitbouw van een kwaliteitsvolle jeugdwerking, wordt er binnen de kwaliteitslabels een onderscheid gemaakt in functie van een correcte erkenning van inspanningen en resultaten. De te behalen labels bouwen op in moeilijkheidsgraad om aan de nodige criteria te voldoen.

Met een gouden label zijn er dat vier: TC Bachten De Kupe (Veurne), TC Kortemark, TC Orscamp (Oostkamp) en TC Waregem Gaver. Zij behaalden een zilver label: TC Bosterhout (Meulebeke), TC Duinbergen, KTG Houtland (Torhout), TC De Maene (Diksmuide), Ostend TC, KG Witte Beer (Brugge) en TC Zedelgem.

Een bronzen label is er tenslotte voor TC Brughia (Brugge), Ghistelehof Sportcomplex (Gistel), KTC Issera (Nieuwpoort), TC Koksijde, TC De Mote (Koekelare), Smash Oedelem, TC Sint-Michiels (Brugge), TC Ter Straeten (Varsenare) en KGTC Zwevegem.

Op de algemene jeugdfondsranking staat TC De Koddaert op plaats 14. Die ranking wordt opgemaakt aan de hand van scores die clubs op de verschillende kwaliteitscriteria behalen. De ranking geeft een indicatie van de positie van de club binnen de groep van tennisclubs met een erkende jeugdwerking. KG Witte Beer in Brugge staat op plaats 15 en is hiermee tweede in West-Vlaanderen.

Ook op de prestatieranking staat De Koddaert als hoogste in onze provincie genoteerd, op plaats acht, gevolgd door TC Orscamp. De prestatieranking wordt opgemaakt op basis van competitieresultaten om het label Jeugdvriendelijke Opleidingsclub Goud te kunnen toekennen. De prestatieranking geeft een indicatie van het niveau van de prestaties in competitie door jeugdspelers aangesloten bij de club. Clubs moeten minimum in de top-50 van de prestatieranking staan om het label Jeugdvriendelijke Opleidingsclub Goud toegekend te kunnen krijgen. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier