Nieuw tennisseizoen gestart bij TC Logan, dat vier padelvelden aanlegt

Voorzitter Ann Dumon (links), Charlotte Monkerhey (jeugdverantwoordelijke), Francky Vandamme-Vinckier (evenementen) en Sabine Vermote (penningmeester) zijn klaar voor het nieuwe seizoen.© ACR
Voorzitter Ann Dumon (links), Charlotte Monkerhey (jeugdverantwoordelijke), Francky Vandamme-Vinckier (evenementen) en Sabine Vermote (penningmeester) zijn klaar voor het nieuwe seizoen.© ACR
Redactie KW

Nu er vooral aan padel wordt gedaan, zou je bijna vergeten dat er ook nog getennist kan worden. TC Logan in Jabbeke opende zaterdag officieel de deuren voor het komende zomerseizoen. Ondertussen voerde de club een ledenstop in en wil men tevens voor padel gaan.

De vier padelterreinen zouden er komen naast de reeds bestaande vijf tennisvelden. De nodige vergunningen zijn hiervoor aangevraagd. Ondertussen concentreert TC Logan zich op het zomerseizoen, één met enkel tennis. De tennisclub moest voor het zoveelste jaar op rij een ledenstop invoeren. Meer dan de huidige 600 kan de accommodatie langs de Isenbaertstraat in Jabbeke niet aan.

TC Logan staat vooral bekend om het engagement en het vele vrijwilligerswerk van de leden. “We vormen een grote familie”, vindt Ann Dumon die tien jaar als voorzitter bezig is. “Heel wat volwassen leden schreven zich ook bij een andere club in om aan padel te doen. Om aan hun vraag tegemoet te komen, zou het fijn zijn dat we hen naast tennis ook padel kunnen aanbieden.”

Clubtornooi

Ongeveer een derde van de leden is jeugd. Dit maakt het voor de club haalbaar. De jeugd mag ’s avonds tijdens de week niet reserveren. “Op woensdag en vrijdag hebben we onze jeugdavonden waar ze in groep door een aantal trainers begeleid worden. Daarnaast hebben we een redelijke groep veteranen die wekelijks kan spelen. De heren op donderdagnamiddag, de dames dinsdagnamiddag”, weet de voorzitter.

Het voorbije seizoen kon er in Logan ondanks de coronacrisis tot eind november getennist worden. “Mede door de familie Vanslembrouck die de terreinen aanlegt en onderhoudt. Dat is hun verdienste en de leden hebben dit geapprecieerd. Ter vervanging van ons dubbeltornooi kwam er een clubtornooi met meer dan 200 koppels van binnen onze eigen club.”

Interclubs

Dit seizoen zijn onder voorbehoud alle bekende tornooien en activiteiten gepland. In interclub zijn er 22 ploegen bij de volwassenen en 12 bij de jeugd ingeschreven. “Zonder horeca gaan deze interclubwedstrijden sowieso plaatsvinden. We hopen net als in 2019 op een aantal kampioenen, alsook bij de jeugd. We zijn vooral een recreatieve club, maar het is altijd leuk als er teams de eindstrijd in interclub halen.”

De tornooien, met vooral het bekende dubbeltornooi, zijn pas in augustus, binnen dezelfde formule. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier