“Mijlpaal voor onze club”: TC Zedelgem viert halve eeuw met nieuwe accommodatie

Een grafische impressie van de nieuwe accommodatie. Het nieuwe clubhuis volgt wel pas in 2027. (repro BC)

Tennisclub Zedelgem, een gevestigde waarde in de lokale sportgemeenschap, viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. Ter ere van deze mijlpaal kondigt de club in april met trots de opening aan van haar volledig vernieuwde accommodatie. Deze moderne faciliteit markeert een nieuw tijdperk voor leden en sportliefhebbers in de regio Zedelgem.

De nieuwe accommodatie omvat vijf verlichte tennisterreinen, vier padelterreinen en een pickleballterrein. Deze uitbreiding en vernieuwing van faciliteiten weerspiegelen de ambitie van Tennisclub Zedelgem om een breed scala aan racketsporten toegankelijk te maken voor alle leeftijden en niveaus.

Droom voor de club

“De opening van onze nieuwe accommodatie is niet alleen een mijlpaal voor onze club, maar ook een belofte aan onze leden en de inwoners van Zedelgem die zin hebben om te sporten. We kijken ernaar uit om de passie voor tennis, padel en pickleball verder aan te wakkeren. Met deze moderne faciliteiten bevestigen we ons enthousiasme over sport en welzijn in Zedelgem”, zegt Matthias Claeys, voorzitter van TC Zedelgem.

De vernieuwing omvat niet alleen de uitbreiding van de sportterreinen maar ook de installatie van energiezuinige verlichting en duurzame materialen, waarmee de club zijn ecologische voetafdruk aanzienlijk vermindert. “Dit is een droom die uitkomt voor iedereen die betrokken is bij onze club. We zijn erin geslaagd om een ruimte te creëren waar individuen, vrienden en familie samen kunnen komen om te sporten en zich te amuseren. Ik nodig iedereen uit om te komen genieten van onze faciliteiten, of je nu een doorwinterde speler bent of iemand die kennis wil maken met een nieuwe sport.”

De officiële opening van de nieuwe accommodatie op zaterdag 6 april wordt gevierd met een reeks evenementen. Zo komt onder andere niemand minder dan Carl Maes (ex-coach van Kim Clijsters) een clinic geven aan de jeugdspelers van de club. Leden en niet-leden zijn welkom.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier