Kimmer Coppejans moet zich aan strikte quarantaine houden

Kimmer Coppejans moet verplicht twee weken in quarantaine.© BELGA
Kimmer Coppejans moet verplicht twee weken in quarantaine.© BELGA

Kimmer Coppejans hoort bij de spelers die zich in Melbourne aan een strikte quarantaine moeten houden. Hij zat op een vlucht waarvan iemand bij aankomst in Australië positief testte op het coronavirus.

De Oostendenaar nam het vliegtuig richting Australië vanuit Doha. Onder de passagiers testte een iemand positief. Sowieso moet iedereen bij aankomst ‘down under’ twee weken in quarantaine, maar de tennissers zouden in aanloop naar de Australian Open wel vijf uur per dag mogen trainen.

Maar Coppejans wordt nu als een risicocontact beschouwd en moet twee weken in zijn hotelkamer blijven, net als 46 andere tennissers.

Grote uitdaging

“Een bittere pil om te slikken”, zucht Coppejans in een reactie aan Sporza. “Ik had net mijn trainingsschema gekregen, dus ik dacht dat het in orde was. Even later kwam dan die mail. Dat was toch even zuur. Veel meer weet ik nog niet. Morgen krijgen we meer uitleg.”

De strikte quarantaine zal volgens Coppejans zeker een invloed hebben op zijn prestaties. “Na die quarantaine heb ik nog één week om mij voor te bereiden op de Australian Open. Dat is zeker niet ideaal. Hopelijk kunnen ze nog wat materiaal brengen zoals een hometrainer of een medicinebal, zodat ik op mijn kamer toch wat kan bezig blijven om mezelf fysiek fit te houden. Het zal natuurlijk niet met dezelfde intensiteit zijn als tennistrainingen. Het wordt een grote uitdaging.”

Kimmer Coppejans (ATP 175) kon zich voor het eerst plaatsen voor de hoofdtabel van de Australian Open dat begin volgende maand (8/2) van start gaat. Kimmer is er samen met zijn vrouw Melanie. zij is zijn persoonlijke kinesist. Hij wordt er dagelijks getest afwisselend via neus/keel en speeksel. Kimmer hoopt alsnog de dagelijkse trainingssessie te mogen opstarten. De tennisfederatie van Australië probeert nu de overheid te overtuigen dit toe te laten.

(JLO/BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.