Sportpetje af voor… Mathieu Vermeeren die na twee jaar blessureleed in slotkwartier derby beslist

Wouter Vander Stricht

Iedere maandag doet onze sportredactie het spreekwoordelijke sportpetje af voor iemand die zich afgelopen weekend met een uniek prestatie in de kijker speelde. Deze week viel de keuze op Mathieu Vermeeren. Hij besliste de derby Olympic Ledegem – VK Dadizele, nadat hij de afgelopen twee seizoenen nauwelijks aan de bak kwam door aanhoudend blessureleed.

Terwijl een derby vaak louter onder de supporters leeft, omdat heel wat spelers uit andere gemeenten komen, is dat voor Mathieu Vermeeren niet het geval. Hij groeide op in de Ledegemse deelgemeente Rollegem-Kapelle, voetbalde in de jeugd bij Winkel Sport uit die andere deelgemeente Sint-Eloois-Winkel voor hij naar SV Roeselare trok. Daarna speelde hij onder meer nog bij Club Roeselare, Sassport Boezinge en SK Oostnieuwkerke.

Bij Olympic Ledegem kende hij de jongste twee jaar vooral fysieke ongemakken. In de eerste twee wedstrijden haalde hij de selectie van Hein Vandoorne nog niet. “Ik moest me vrijdag nog eerst met de beloften bewijzen, ik scoorde drie keer in één helft. Dat zat dus wel goed. Een kwartier voor tijd mocht ik invallen voor Bas Vervaeke bij een 1-1 stand. We waren ook de betere ploeg in de derby, maar het was natuurlijk leuk dat ik door twee maal te scoren mee de drie punten thuis kon houden.”

Mathieu Vermeeren uiterst links met het team Ngabu met van links naar rechts Mathieu Vermeeren, Yves Ngabu, Fabrice Ngabu, Randy Ngabu, Ronny Seda en René Degroote. (Foto a-SM)
Mathieu Vermeeren uiterst links met het team Ngabu met van links naar rechts Mathieu Vermeeren, Yves Ngabu, Fabrice Ngabu, Randy Ngabu, Ronny Seda en René Degroote. (Foto a-SM)

Mathieu Vermeeren is niet enkel een aalvlugge spits, hij spendeert ook wat tijd in de fitness. Yves Ngabu, de boksende voetballer, is een goede vriend van hem. Op zijn kampen is Mathieu er steevast bij.

(SBR-WVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.