Sander Leenknecht is Belgisch kampioen Boccia BC1

Sander Leenknecht: “Naar deze wedstrijd heb ik toch wel toe gewerkt.” © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Sander Leenknecht uit Sint-Denijs is Belgisch kampioen Boccia geworden in de categorie BC1. De 27-jarige speler van GIDOS haalde het op punten.

Boccia is een paralympische sport die gelijkenissen vertoont met petanque. Spelers moeten proberen om de lederen speelballen zo dicht mogelijk bij de witte doelbal te gooien of te rollen.

Hij won zijn eerste wedstrijd met 9-0 van Nikki Taeymans. Ook de tweede werd gewonnen met 4-2 tegen Lente Pieters. Enkel tegen Kevin Vercaemer moest Sander het onderspit delven met het kleinste verschil (3-2). Dit is al zijn vierde individuele titel. “Ik ben alvast heel trots op mezelf dat ik me voor een jaar Belgisch kampioen mag noemen”, glundert hij.

“Naar deze wedstrijd heb ik toch wel toe gewerkt. Zonder een schitterend team om me heen zou mij dit uiteraard niet lukken. Kinegroepspraktijk Depraetere en kinepraktijk ’t Eiland zorgden ervoor dat ik mij in optimale omstandigheden kon voorbereiden en de wedstrijden aanvatten. Ook mijn assistent was er steeds. Net als mijn verpleegster Ronacare die mij iedere morgen komt wassen.”

Dromen van nationale ploeg

“Mijn volgende grote wedstrijd is het Open Nederlands Kampioenschap op 15 en 16 juni in Hilversum. Daar goed presteren zou heel leuk zijn. Naast zelf het spelletje spelen, geef ik ook nog demo’s bij mijn club GIDOS en G-Sport Vlaanderen. Ook iets wat ik heel graag doe.”

“Mijn grote droom is om deel uit te maken van de nationale ploeg. Dit moet een realistisch doel zijn. Er is een driekoppige Belgische delegatie naar Lahti in Finland waar er op 11 mei individueel en op 15 en 16 mei in team een tornooi afgewerkt wordt. Ik wens ze alvast heel veel succes toe.”

“Naast Boccia spelen ben ik ook een gepassioneerd Club Brugge-supporter”, gaat Sander verder. “Als er geen Bocciawedstrijd is, ben ik steeds van de partij. Ik vul mijn tijd dus goed in. Tijdens de week sta ik drie keer op het oefenveld. Op dinsdag in Sint-Denijs, op woensdag namiddag ook en op donderdag bij GIDOS”, aldus Sander Leenknecht.

Groep Gidts

Gidos is een sportvereniging met een recreatief en een competitief aanbod voor personen met een voornamelijk fysieke beperking. Gidos maakt deel uit van Groep Gidts en staat open voor iedereen die wil bewegen en sporten. Groep Gidts is een organisatie die extra kansen creëert voor personen met een beperking, in de domeinen zorg, onderwijs en werk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier