Zeekapiteins sturen Kangoeroes Mechelen met twintiger naar huis

Servaas Buysschaert maakt de opening vrij tegenover Jonas Foerts voor Olivier Troisfontaines.©VDB / Rudy Declerck VDB
Servaas Buysschaert maakt de opening vrij tegenover Jonas Foerts voor Olivier Troisfontaines.©VDB / Rudy Declerck VDB
Redactie KW

In een uitgestelde competitiewedstrijd heeft Oostende moeiteloos met 85-63 gewonnen van Kangoeroes Mechelen.

Bij Oostende ontbraken nog Nakic, Bratanovic en Buysse. Wel was Gilmore opnieuw fit. De Kangoeroes stelden hun Belgische wapens Deroover en Loubry wegens lichte blessures niet op. Je kan die wedstrijd dus helemaal niet als een waardemeter voor de bekerfinale van 21 maart beschouwen. Dan zullen beide teams normaal helemaal anders zijn.

Oostende veert recht

Na vijf evenwichtige minuten (10-10) realiseerden Mwema, van der Vuurst en Schwartz met rake bommen een eerste kloof bij 23-14. Gjergja had al negen spelers in dat openingskwart opgesteld. Met negen punten in vier minuten wiste Thompson bij 30-27 de kloof bijna eigenhandig uit. Oostende veerde weer recht en een bom van Gilmore zorgde vroeg in de negentiende minuut zelfs voor een verschil van tien eenheden: 41-31. Aan de rust bleven daarvan nog zes puntjes (43-37) over. Thompson scoorde in het tweede kwart 13 punten aan 90 %. De Oostendenaars hadden toen al vijftien assists uitgedeeld. De tien opgestelde Oostendenaars hadden al gescoord.

Veel balverlies

Ook in de derde periode bombardeerden de rood-gelen graag. Zo klom het verschil via 55-45 tot 66-50. Djordjevic had toen in negentien wedstrijdminuten al acht assists uitgedeeld. Vroeg in het vierde kwart hoorde Clark (70-52) zijn vijfde fout. Op 2’55” van de klok overschreed van der Vuurst met een zuivere driepunter de grens van twintig eenheden, 83-61. Oostende werkte de drie slotminuten af met Waleson, Smout, Troisfontaines, Sylla en van der Vuurst. De bal bewoog heel vlot bij Oostende: 29 assists. Maar de 17 balverliezen vormden een smet op deze zege in een relatief saaie wedstrijd. Oostende moet ook nog een oplossing zoeken voor de gretige Thompson (28 punten, 8 rebounds). (PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier