West-Vlaamse derby tussen Kortrijk Spurs en Filou Oostende op vierde speeldag van BNXT League

Simon Buysse. © VDB
Peter Rossel
Peter Rossel Medewerker KW

De derde editie van BNXT League kent zaterdag 9 september zijn openingsdag met de BNXT Supercup tussen de nationale kampioenen Leiden en Oostende. Het volgende weekeinde hebben de zestiende finales van de beker van België plaats.

Op de twee eerste competitiespeeldagen speelt Filou Oostende telkens thuis: eerst tegen Okapi Aalst (zaterdag 23 september) en daarna tegen Limburg UnIted (zaterdag 30 september). Kortrijk Spurs basket de eerste speeldag (zondag 24 september) in Brussel en kent vrijdag 29 september zijn eerste thuismatch tegen Okapi Aalst.

Er zijn elf Belgische eersteklassers en dus is er elke speeldag één team bye. Oostende heeft geen opdracht op de derde speeldag, woensdag 4 oktober. Filou reist vrijdag 6 oktober naar het zuiden van de provincie voor de derby bij Kortrijk Spurs. De andere West-Vlaamse BNXT-derby heeft in Oostende plaats op zaterdag 27 januari 2024. De nationale competitie eindigt zaterdag 17 februari 2024 met de duels Limburg United-Filou Oostende en Antwerp Giants-Kortrijk Spurs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier