Wauters en Meesseman zitten in selectie Belgian Cats

Emma Meesseman krijgt de All-Star Five trofee na de winst tegen Wit-Rusland in Valencia.©VIRGINIE LEFOUR BELGA
Emma Meesseman krijgt de All-Star Five trofee na de winst tegen Wit-Rusland in Valencia.©VIRGINIE LEFOUR BELGA

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) maakte de namen van de twaalf speelsters zaterdag bekend. Onder andere Ann Wauters, Emma Meesseman, Julie Vanloo en Kim Mestdagh zitten in de selectie.

Ann Wauters mag zich opmaken voor een laatste kunststukje in haar rijke basketbalcarrière. Het 40-jarige boegbeeld van het Belgische vrouwenbasketbal, die er niet bij was op het voorbije EK waar België brons won, is opgenomen in de selectie van de Belgian Cats voor de Olympische Spelen in Tokio.

West-Vlamingen geselecteerd

De selectie is: Ann Wauters, Antonia Delaere, Billie Massey, Emma Meesseman, Hanne Mestdagh, Heleen Nauwelaers, Jana Raman, Julie Allemand, Julie Vanloo, Kim Mestdagh, Kyara Linskens en Marjorie Carpréaux. In vergelijking met de selectie van het EK in Frankrijk en Spanje valt Serena-Lynn Geldof uit de groep. Jana Raman is hersteld van een handbreuk. Haar vervangster op het EK Becky Massey is er niet bij.

De namen van de twee reserven maakt bondscoach Philip Mestdagh maandag bekend. De Belgian Cats nemen het in Tokio in de groepsfase op tegen Australië (27 juli), Puerto Rico (30 juli) en China (2 augustus).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.