Voorzitter Peter Casteleyn van BBC Zwevezele blikt vooruit: “Met zelfde ambities naar nieuw seizoen”

Staand: voorzitter Peter Casteleyn, Ward Vermeersch, Bram Deceuninck, Thomas De Pril, Mikhail Linskens, Gerben Meutermans en coach Joeri Bourdeaux. Onder: Ruben Casteleyn, Sam Bonny, Seppe Dezutter, Nicolas Vandeputte en Ian Gardin. © MD
Mark Devenyns
Mark Devenyns Basketbalmedewerker

Aan het begin van het seizoen durfde voorzitter Peter Casteleyn ambitieus spreken over promotie naar de landelijke reeksen. Dat zat er uiteindelijk niet in, maar de Zwevezeelse praeses blikt toch tevreden terug op het afgelopen seizoen. Tegelijkertijd maakt hij zijn nieuwe plannen bekend en die zijn onveranderd: meedoen voor de titel in eerste provinciale.

Het zag er lange tijd mooi uit, maar halverwege het seizoen loste de One-ploeg de rol: “Rond nieuwjaar kenden we een zwak moment”, blikt Casteleyn nog een laatste keer terug op die periode. “We kampten met drie gekwetsten en moesten onze meerdere erkennen in Izegem, dat verdiend kampioen werd. We verloren bovendien twee keer met amper één punt verschil (tegen Oostkamp Two en Vagant Kortrijk, red.), wat maakte dat we ook de tweede en derde plaats moesten afgeven. Maar al bij al ben ik heel tevreden over het voorbije seizoen.”

Nieuwe namen

Rond de jaarwisseling kreeg Casteleyn ook te horen dat twee sterkhouders en monumenten de club zouden verlaten: “Laurent Lhote krijgt bij Oostkamp een magnifieke kans om als coach aan de slag te gaan en Bram Deceuninck stopt. We vonden echter twee waardige vervangers: van Avanti Brugge komt David Vinck ons versterken en van Aalter komt Jeroen Baele over. De rest van de ploeg blijft onveranderd. Dat geldt ook voor onze ambitie. Zonder kennis te nemen van hoe de andere ploegen zich versterken, willen we opnieuw meedoen voor de titel en de promotie.”

Financieel beleid

Casteleyn gunt ons ook nog een blik achter de sponsorschermen: “Het is echt moeilijk geworden. Gelukkig ken ik nog heel wat leveranciers, die ons willen steunen. We zijn echter een kleine gemeente. Honderd euro ophalen is gemakkelijk en die mensen willen ons graag helpen, maar wat doe je daar tegenwoordig nog mee? Koken kost echter geld en in eerste provinciale wordt al één en ander betaald.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier