Vijf nieuwkomers en acht oefenmatchen bij Filou

De vijf nieuwe gezichten van Filou: Chase Audige, Davion Mintz, Marcus Zegarowski, Timmy Allen en Noah Meeusen. © Filou Oostende
Redactie KW

Na anderhalve trainingsweek vat basketbalclub Filou Oostende, dat vier Amerikaanse nieuwkomers en één Belgische aanwinst heeft, zondag een reeks van acht oefenmatchen aan. Op zondag 1 september is er een fandag.

Naast de van Leuven Bears overgekomen point guard Noah Meeusen (19, 1m93) zijn er vier Amerikaanse aanwinsten. Shoo-ting guard Chase Audige (25, 1m93) was vorig seizoen in de Amerikaanse G-League aan de slag bij Capital City Go-Go en Windy City Bulls.

Eerste Europese club

Power forward Timmy Allen (24, 1m98) speelde vorig seizoen met Memphis Hustle in de Amerikaanse G-League. Op het einde van dat seizoen baskette hij ook vijf wedstrijden in de NBA voor Memphis Grizzlies. Oostende is zijn eerste club in Europa. Small forward en driepuntschutter Davion Mintz (26, 1m91), opvolger van Damien Jefferson, was de twee vorige seizoenen actief bij Capital City Go-Go in de Amerikaanse G-league. Voor Chase Audige, Timmy Allen en Davion Mintz is Oostende de eerste Europese club.

Point guard Marcus Zegarowski (26, 1m85); opvolger van Sam Van Rossom, speelde het vorige seizoen bij de Italiaanse neo-eersteklasser Vanoli Cremona. Midden maart verhuisde hij naar de Israëlische eersteklasser Ironi Ness Ziona.

Filou Oostende vangt zijn oefencampagne aan met verplaatsingen naar twee van de beste ploegen uit Top Division Men 1: naar Guco Lier (zondag 18 augustus, 18 uur) en naar LDP Donza (dinsdag 20 augustus, 20 uur). Daarna volgt een stage in het Kroatische Zadar (21-29 augustus) met twee wedstrijden tegen de Kroatische kampioen KK Zadar (maandag 26 en woensdag 28 augustus). Vrijdag 30 augustus ontvangt Filou om 18 uur thuis het Luxemburgse Sparta Bertrange.

Fandag

Zondag 1 september organiseert Filou Oostende in de COREtec Dôme zijn fandag. Om 15 uur basketten de Zeekapiteins een galamatch tegen de Nederlandse vicekampioen Heroes Den Bosch.

Woensdag 4 september speelt Filou om 17 uur in Zwolle tegen Landstede Hammers. De oefencampagne eindigt met het tornooi van Brussels op zaterdag 7 en zondag 8 september. Daar zijn Brussels, Charleroi en het Duitse Göttingen de andere teams. (Peter Rossel)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier