U18A BC Lamett Deerlijk-Zwevegem is kampioen

De U18A van BC Lamett Deerlijk-Zwevegem is kampioen en speelt zaterdag de finale van de Beker van West-Vlaanderen. © DRD
Rik Devos
Rik Devos Medewerker KW

De U18A van basketbalclub BC Lamett Deerlijk-Zwevegem speelt zaterdag 18 mei de finale van de beker van West-Vlaanderen. “De kampioenstitel is al binnen”, stelt trainer-coach Florian Vandenbogaerde. “Bekerwinst zou de ultieme bekroning zijn.”

De U18A van BC Lamett D-Z kan op een fantastisch seizoen terugblikken. In de voorcompetitie waarin House of Talents Kortrijk Spurs enkele maatjes te groot was, eindigden ze op de tweede plaats. “Daarna werden we ingedeeld in een reeks met Carrefour Market Blankenberge B, Basket Desselgem A, Wytewa Roeselare B en Basket Sijsele A, KBT ION Waregem B en BBC Wervik A”, verduidelijkt trainer-coach Florian Vandenbogaerde.

“We wonnen 10 van onze 12 wedstrijden. In Wytewa Roeselare en Desselgem leden we twee te vermijden nederlagen. Maar bon, het was voldoende voor de titel en daar zijn we best een tikkeltje fier op… Onze sterkte is dat we een homogene groep hebben zonder echte uitschieters. Het is een leergierige bende die tijdens de trainingen ‘meestal’ (lacht) het beste van zichzelf geeft. Zowel op als naast het basketveld is het één enthousiaste groep.”

Bekerfinale

Vorige zondag mocht de U18A alvast een feestje bouwen in de Gaverhal. De kampioenstitel was al een certitude en die kreeg nog wat meer glans met een overwinning tegen Basket Desselgem. Makkelijk was de zege niet, want de ‘buren’ bleken gedurende drie quarters de evenknie van BC Lamett. Pas in de slotfase kon de thuisploeg definitief afstand nemen, was het tijd voor ‘We are the champions’ en ging het netje van de ring…

De kampioenen zijn Jarne Staelens, Matthias Vanwolleghem, Robbe Mauroo, Lukas Breda, Bram Verheye, Charles Putman, Yanis Yefsah, Kylian Hollevoet, Vic Dejaegere, Ewan Mahieu en Kobe Vandeburie. “Zaterdag willen we nog een laatste keer van het seizoen knallen. We kijken echt naar de provinciale bekerfinale tegen BBC De Panne. We gaan er voluit voor. Winnen zou de ultieme bekroning zijn,” rondt Florian af. (DRD)

Zaterdag 18 mei om 14.30 uur in de Koninklijke Stallingen in Oostende (Koninginnelaan 78): BC Lamett Deerlijk-Zwevegem – Kon BBC De Panne.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier