Sloveens international Leon Stergar (24) is nieuwe aanwinst voor House of Talents Kortrijk Spurs

Leon Stergar (blauw) hier met Slovenië aan het werk tijdens een kwalificatiewedstrijd voor de Olympische Spelen. © Belga
Redactie KW

House of Talents Kortrijk Spurs heeft een nieuwe aanwinst beet. Leon Stergar is 24 jaar, is 1,93 meter groot en is Sloveens international. Woensdag komt hij aan in Kortrijk.

Leon Stergar seelde de laatste vijf seizoenen bij Krka Novo Mesto. Kortrijk wordt zijn eerste buitenlands avontuur. Vorig seizoen was Stergar goed voor gemiddeld 25 minuten per match (9,8 ptn, 2,8 reb en 2,3 assists).

Stergar is een combo-guard. Hij is inzetbaar zowel op de pointguard als op de shooting guard. Afgelopen zomer speelde hij mee in de kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen met Slovenië, aan de zijde van sterspeler Luka Doncic. Slovenië verloor zowel van Kroatië als Griekenland en miste daardoor de Spelen in Parijs.

Kortrijk-coach Johan Roijakkers is tevreden: “Ons roster is nu compleet. Leon brengt wat Europese flair in het team. Het is een veelzijdige speler en secundaire balhandler. Hij komt woensdag aan in Kortrijk.”

14 september: eerste competitiematch uit tegen ZZ Leiden. Aanvang om 20 uur.

20 september eerste thuismatch tegen Basketball Academy Limburg uit het Nederlandse Weert. Aanvang om 20.30 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier