SKT Ieper A mikt op drie matchen tegen LDP Donza A

Frederik Geldof, coach SKT Ieper: “Mijn debuutjaar is geslaagd.” © Eric Flamand
Anton Peene Reporter

Vrijdag en zondag treft basketbalclub SKT Ieper A twee keer LDP Donza A in de kwartfinales van de play-offs in Top Division One. De jongens van Frederik Geldof zijn hongerig om er minstens een derde match uit te halen op dinsdag.

LDP Donza speelde en won vorige week nog de beker van Vlaanderen tegen Lommel. SKT Ieper A genoot op dat moment van een korte rustperiode. Beide teams treffen elkaar de komende dagen minstens twee keer in de kwartfinales van de play-offs. De ploeg die het eerst twee keer wint, gaat naar de laatste vier.

“De matchen volgen elkaar nu snel op”, zegt coach Frederik Geldof. “Ik gaf mijn spelers een week rust en sinds deze week zijn we weer volop aan het toewerken naar ons volgende doel. De honger is groot op training. Mijn spelers geloven erin. Het wordt een loodzware opdracht tegen LDP Donza. Samen met Gembo zie ik hen als grootste titelfavoriet. Als alle puzzelstukjes in elkaar vallen, is er zeker iets mogelijk. In de competitie verloren we twee keer tegen LDP Donza. Vooral thuis zat er meer in en waren we lange tijd de evenknie. In De Pinte gingen we kansloos af.”

Weinig druk

Vrijdagavond wacht een verplaatsing naar De Pinte. “Het is niet ver, dus ik vermoed dat er wel een mooi aantal supporters aanwezig zal zijn om ons te steunen. Zondagnamiddag spelen we dan voor eigen volk en dan kan het een heksenketel worden. Ons doel is om er minimaal een derde match uit te halen. Veel zal afhangen van hun driepunters en we moeten mee zijn vanaf het begin.”

Frederik ervaart weinig druk. “Zij zijn duidelijk favoriet en de druk ligt bij hen. Het zijn galamatchen voor ons. Niemand had ons hier verwacht. Als coach wil je altijd meer en ik heb ook het geluk dat ik mag werken met een jonge en gemotiveerde groep. Het tactisch plan is klaar. Als ze dit kunnen uitvoeren, zullen we er dicht bij zijn. Ik ga al jaren gaan kijken naar deze wedstrijden en nu sta ik er zelf. Mijn debuutjaar is meer dan geslaagd. Volgend seizoen willen we voortbouwen met quasi dezelfde groep. Enkel Malick Fall verlaat de groep.”

Vrijdag 12 april om 20.30 uur: LDP Donza A – Basket SKT Ieper A.

Zondag 14 april om 14.30 uur: Basket SKT Ieper A – LDP Donza A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier