Persoonlijke coaching, de nieuwe rode draad in de basketschool

Corentin Efono, Xander Pintelon en Matteo Verstraete genoten hun opleiding in de basketschool. (foto Filou Oostende)
Redactie KW

Basketbalclub Filou Oostende investeert ook de volgende jaren volop in de ontwikkeling van zijn jeugdspelers. De opleiding wordt persoonlijker en intensiever. De COREtec Academy 3.0 is geboren.

“De COREtec Academy, de Oostendse basketbalschool, verandert het komend seizoen van strategie. De begeleiding wordt intensiever, individueler en in samenwerking met verscheidene ploegen uit de TopDivisionMen1 en TopDivisionMen2”, zegt Jurgen Vanpraet, CEO van Filou Oostende.

“Bovendien sluiten we voortaan dichter bij de eerste ploeg aan: vijf à zeven jongeren zullen telkens met de eerste ploeg meetrainen. Gepersonaliseerde coaching vormt de rode draad en moet de betere jongeren vlotter laten doorstromen tot in de A-kern. Daarvoor zullen we nauw samenwerken met verscheidene West- en Oost-Vlaamse teams uit TopDivisionMen1 en TopDivisionMen2, waaronder ook Finexa KGBO. Het aantal spelers van de Academy wordt beperkter van een twintigtal naar ongeveer vijftien. Zowel op medisch als op conditioneel vlak willen we zo een persoonlijkere opleiding garanderen. In het verleden werden de beloftevolle spelers gekozen in functie van de ploeg waarbij ze zouden spelen. Nu kiezen we de ploeg in functie van de spelers”, zegt Jurgen Vanpraet. “De COREtec Academy 3.0 wil via de nieuwe eigentijdse benadering bepalend blijven in België.” (PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier