Oostkamp Three kampioen?

Staand v.l.n.r. coach Philippe Devisscher, Guillaume Devynck, Tomas Deboot, Warre Claeys, Simon Cornelissis, Mathieu Freuze, Jos Vanhevel en Ivan Tanghe. Geknield v.l.n.r. Indra Vandenbroucke, Arno Vanassche, Jens Caesemaeker, Willem Maes en Milan Vissers. © MD
Redactie KW

Weinig competities blijven tot het eind zo spannend, maar in derde provinciale A kan pas na de slotwedstrijd de kampioen aangeduid worden. Oostkamp Three staat er het beste voor en heeft zijn lot in eigen handen. Ze kennen er echter ook het verhaal van de beer en zijn vel…

De voorbije weken liep het voor de Three van Oostkamp bijzonder vlot. Alleen tegen medeleider Deerlijk/Zwevegem Three werd nipt verloren. Omdat de jonge Merels de heenwedstrijd met een groter verschil wonnen, volstaat een eenvoudige overwinning op de laatste speeldag.

“Toch blijven we op onze hoede”, aldus captain Tomas Deboot. “We spelen op het veld van Wevelgem/Moorsele Three, dat het de voorbije weken ook zeer goed deed. Ik ben er zeker van dat ze van hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen iets speciaals zullen willen maken en ons geen cadeautje zullen gunnen.”

Ervaring en jeugd

Willem Maes, toekomstige schoonzoon van voorzitter Henk Thieren, denkt er net zo over. “Het is jammer dat we die beslissende partij niet in eigen huis kunnen afwerken, want we sluiten een prachtig seizoen af.”

“Onze ploeg bestaat uit een mix van ervaren en jonge spelers, die mekaar wonderwel ondersteunen. Dit is een mooi verhaal van veel wederzijds begrip, of het nu de ouderen zijn die verhinderd zijn door hun werk of de jongeren die voorrang geven aan hun studies. Als we morgenavond kampioen worden, ben ik er zeker van dat niemand zal willen ontbreken op de festiviteiten”, stelt Willem Maes vast.

Verjonging

Coach Philippe Devisscher blijft er rustig en nuchter onder. “Ik werk graag met jongeren die zich willen inzetten. Als we promoveren zal dat echter deels met een nieuwe lichting zijn. De senioren blijven aan boord, maar de U21-spelers mogen de stap naar de Two-ploeg maken. In hun plaats komt een nieuwe lichting die we opnieuw hogerop willen brengen.” (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier