Oostkamp One mooi op schema in competitie én beker: “Heenronde met een stevige bonus afsluiten”

Van een revanche tegen Falco Gent wil Wim Meiresonne niet gewagen. (foto MD)
Redactie KW

Na enkele zwaarbevochten zeges verloor Oostkamp One eerder verrassend bij Boom. Geen man overboord, want de ploeg van coach Gerrit Major blijft netjes in het spoor van Bavi Vilvoorde en won al tegen leider Antwerp Giants Two. De komst van Falco Gent belooft opnieuw vuurwerk.

Het was tot nog toe een hoogst vruchtbare novembermaand voor de Merels. Eerst schakelden ze tweedeklasser Waregem uit voor de beker van Vlaanderen, daarna wonnen ze de derby op Sijsele en gingen Nijvel en Woluwe in de Valkaart voor de bijl. Waarom werd Phantoms Boom dan niet het volgende hapje?

In de val gelopen

“Na het eerste quarter stond er een schaamtelijke 33-18 op het scorebord”, blikt Wim Meiresonne terug. “Coach Gerrit Major had me al laten weten dat hij op de voorafgaande trainingen al wat intensiteit miste, had er de gasten ook over aangesproken en toch liepen ze nog in de val en gaven ze de tegenstander veel te veel vertrouwen.” Van een revanche tegen Falco Gent wil Meiresonne echter niet gewagen: “De spelers zullen wel begrepen hebben wat er schortte en wat er zaterdag beter moet. Als we de overwinning thuis kunnen houden, hebben we zowat alle topploegen gehad en kunnen we de heenronde met een stevige bonus afsluiten.”

Adviserende rol

“De ambitie blijft de top vijf en dan ziet het er heel goed uit. Ook in de beker van Vlaanderen trokken we een haalbare kaart in de achtste finales, maar verder reikt onze ambitie niet”, aldus de assistent-coach.

Wim Meiresonne voelt zich overigens prima in die dienende rol. “We babbelen veel, zelfs tijdens de wedstrijden, maar Gerrit neemt de eindverantwoordelijkheid”, besluit hij. (MD)

Zaterdag 27 november om 20.45 uur: Oostkamp One – Falco Gent One

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier