Oostendse basis-vijf sleept vijfpuntenzege uit de wacht in Aalst

Ook Phil Booth had een groot aandeel in de tiende opeenvolgende competitiezege van Filou Oostende. © PR

In de laatste opdracht voor de interlandbreak had Filou Oostende een taaie brok aan Okapi Aalst. De Zeekapiteins keken halverwege tegen een achterstand van een dozijn punten aan maar wonnen uiteindelijk met 74-79.

Randolph, Booth, Buysschaert, Djordjevic en Gillet vormden de Oostendse basis-vijf in het Forum van Aalst. Booth opende de score (0-2). Vroeg in de vierde minuut hoorde Buysschaert zijn tweede fout en werd hij door Bratanovic vervangen. Beide ploegen speelden haasje-over in de aanvangsfase. Randolph driepunterde Oostende naar 11-14. Randolph en Booth sprintten snel naar 13-19, tijd voor een time-out van Okapi. Bratanovic rondde dat kwart met twee stuks aan de vrijworplijn af: 20-24.

Valinksas bracht beide teams in het tweede kwart 24-24 gelijk en Okapi nam de teugels in handen: 29-27, 33-29 en 37-32. De Oost-Vlamingen gunden de Oostendenaars in 3’38” geen korven meer en staken zelf een 13-0 in mekaar: van 33-32 naar 46-32. Gillet zette de 46-34-ruststand op het bord. Oostende had in die eerste helft zijn veldkorven aan 40,7 % afgewerkt: 7 op 14 in het eerste kwart (50 %) en 4 op 13 in het tweede kwart (30,7 %).

In het derde kwart knaagde Oostende aan die achterstand: 48-38, 51-42, plots 51-49, daarna 55-49.

Achterstand uitwissen

Oostende vatte het vierde bedrijf met een achterstand van vijf punten (59-54) aan. In iets minder dan 200 seconden staken de Zeekapiteins een 0-11-rush in mekaar: Gillet (5), Djordjevic (4) en Bratanovic (2). Djordjevic lay-upte 59-65 op 6’50” van het einde maar Geukens wiste die achterstand uit: 65-65.

Met nog 3’31” op de klok scoorde Bratanovic 65-71 maar die kloof was niet definitief. Op anderhalve minuut van het eindsignaal driepunterde Hawkins beide teams op gelijke hoogte: 73-73. Twee vrijworpen van Djordjevic, een lay-up van Randolph en twee vrijworpen van Booth bezorgden Oostende de 75-79-overwinning.

Double-double van Booth

Vijf Oostendenaars boekten dubbele cijfers met de productie: Randolph (18), Booth (17), Djordjevic en Gillet (elk 14), Bratanovic (11). Booth lukte bovendien met ook 10 rebounds een double-double. Booth en Djordjevic deelden ook elk 6 assists uit.

Opmerkelijke vaststelling: Randolph en Gillet speelden elk 35 minuten, Booth 33, Djordjevic 28. Het is heel uitzonderlijk dat Gjergja vooral op zijn basis rekende. Dat was zaterdag dan ook nodig. En het resultaat is positief. Filou Oostende haalt een perfect rapport van 10 op 10 in de competitie.

Filou Oostende hervat de competitie vrijdagavond 3 december thuis tegen Limburg United.