https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Oostende peuzelt Brussels op openingsspeeldag helemaal op

Mikael Jantunen (hier op archiefbeeld) boekte de beste computerevaluatie. © BELGA
Redactie KW

Wat een entree van Filou Oostende in de BNXT League! De rood-gelen wonnen met 51-105 op bezoek bij Phoenix Brussels.

Randolph, Booth, Buysschaert, Djordjevic en Gillet vormden de basis-vijf van Filou Oostende in de allereerste match van de BNXT League. De thuisploeg leidde geen enkele seconde. Oostende pakte de match onmiddellijk grondig aan: 5-14, 12-28, 27-39 en 29-54 aan de rust. Elf Oostendenaars hadden toen al gespeeld. Aan het halfuur (39-80) prijkte al een veertiger op het bord. De eindstand (51-105) was ook meteen het maximale verschil van de avond, 54 eenheden. Ja, Oostende scoorde meer dan het dubbel aantal punten van de Brusselaars. Oostende peuzelde de Brusselaars helemaal op!

Mikael Jantunen boekte de beste computerevaluatie van alle Oostendenaars. De Finse international was goed voor 19 punten (9 op 12 tweepunters, 0 op 2 bommen en 1 op 1 vrijworp), 6 rebounds en 2 assists.

Vier Filous scoorden in de dubbele cijfers. Levi Randolph was topschutter bij Oostende met 23 punten (7 op 10 tweepunters, 2 op 4 bommen en 3 op 4 vrijworpen). Hij noteerde ook vier steals. De twaalf spelers van Oostende kregen allen speelminuten en ze scoorden ook allemaal! (PR)

Zondagnamiddag ontvangt Filou Oostende om 14 uur op de tweede speeldag Leuven Bears.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.