Mooie afsluiter van het seizoen voor Kortrijk Spurs: “Fier op de extrasportieve kant van ons project”

De Kortrijk Spurs na afloop van de laatste wedstrijd, die gemakkelijk werd gewonnen. © ELD
Redactie KW

De sportieve ambities lagen hoog bij het BNXT-team van Kortrijk Spurs, maar werden niet gehaald. Voor de Spurs zat er niks anders op dan de laatste match in schoonheid te eindigen. De tegenstander kreeg geen schijn van kans. De 1.600 toeschouwers genoten.

“Yoast United miste vandaag wel drie basisspelers, die ons in de heenmatch de das hebben omgedaan”, vertelt Mathieu Coucke. “Zelf misten we er ook twee, de geblesseerden Yarick Brussen en Jamarius Burton. Hun guard is wel goed (Van Overbeek speelde ook 38 minuten, red.), maar de inbreng van de rest van de ploeg was heel wat minder. Het hielp natuurlijk dat we met een 11-0 startten. We kwamen nooit in de problemen. Dat de jongeren Jules Isebaert (4 ptn) en Kobe Grymonprez (9 ptn) een ruime speelkans kregen, was voor hen en voor het publiek alvast heel leuk.”

Dunkin’ De’Vondre

Het spektakelgehalte werd door dunks van Seppe d’Espallier en nog vaker De’Vondre Perry de hoogte in geholpen. Ook Jayden Gardner liet zich van zijn beste zijde zien, maar dan vooral in offensieve acties. Nogmaals de bevestiging dat het qua individueel offensief talent best wel meeviel. In te veel matchen werden echter meer dan 85 punten tegen gescoord en dat is moeilijk te compenseren tegen een stugge verdediging. Gemiddeld 82 punten tegen is trouwens het minst goede van de Belgische BNXT-ploegen.

Captain Niels De Ridder was een van de betere spelers in de match tegen Yoast United. Hij nam even het woord na de match: “We hebben sportief een seizoen gehad met ups en te veel downs, maar de steun van het publiek en de sfeer in de zaal en de vele aanmoedigingen hebben ons veel deugd gedaan. Iedereen bedankt!”

Pouedet bij de pinken

Ook Sean Pouedet liet zich doorheen de hele match vaak opmerken. Steeds bij de pinken, veelzijdig als speler en conditioneel erg goed. Zo is hij dit seizoen uitgegroeid tot een van de favoriete Belgische spelers bij de Kortrijkse supporters.

Traditioneel werd de entourage van het BNXT-team expliciet bedankt, van de medewerkers aan de wedstrijdtafel tot de mensen van de logistieke ondersteuning, het medisch team en de medewerkers achter de schermen, die ervoor zorgen dat alles perfect verloopt, zowel voor als na de match.

Volgend seizoen

Voorzitter Steve Rousseau wond er in zijn bekende stijl geen doekjes om: “Sportief hebben we het niet goed gedaan. De intensiteit van deze laatste competitiematch had ik liever doorheen de competitie constant gezien. Ik ben dus ontgoocheld. Volgend seizoen moeten we zeker beter doen. Anderzijds ben ik fier op de extrasportieve kant van ons project. Als eerstejaars hebben we al een organisatie waar sommige andere clubs met veel meer jaren op de teller jaloers op zijn. De sfeer in de zaal, alweer 1.600 toeschouwers bij de laatste match, sponsors en supporters die blijven komen, we hebben op dat vlak al een hele weg afgelegd.”

“Sportief zullen we zeker stappen vooruit moeten zetten. Als ondernemer blijf ik ambitieus en gretig om volgend seizoen beter te doen. Met coach Roijakkers zijn we een nieuwe ploeg aan het bouwen. Certitudes zijn Niels De Ridder en Sean Pouedet. Ze zijn al van een vrij sterk niveau en gaan nog progressie maken. We hebben nog wat werk voor de boeg om de ploeg voor volgend seizoen uit te tekenen. Belangrijk is dat de sportieve verantwoordelijken in samenspraak met coach Roijakkers nu zeer goede spelers aantrekken, waarmee we een competitief team kunnen bouwen.”

Lessen trekken

Voorzitter heren Brecht Guillemyn bevestigt dat de jongeren Kobe Grymonprez, Jules Isebaert en Flint Waleson de dubbel met Waregem One verderzetten. “We willen ook het niveau van de jeugdteams opkrikken, want als BNXT-club moeten we daar nog stappen vooruit zetten. Uit de ervaringen van het voorbije seizoen trekken we de nodige lessen.”

Daarmee zit het eerste seizoen in BNXT erop. De vele jonge spelertjes in de Kortrijkse tribune hebben bij de laatste match alvast een bijzonder leuke avond beleefd. Basket leeft in Kortrijk! (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier