Mogelijk al beslissend duel met het oog op promotie voor Avanti Two

(foto MD)
Redactie KW

Avanti Brugge One kan dit seizoen één van de vroegste kampioenen in de nationale reeksen worden, maar ook de Two-ploeg zit op titelkoers. Met Tielt komt één van de andere pretendenten op het kampioenschap op bezoek. Tijd om één en ander recht te zetten, want in de heenwedstrijd werd het een walk-over en kregen de Bruggelingen een veertiger aan de broek.

Zoals dat al het hele seizoen het geval is, zal Avanti Two het zonder Alexander Albrecht (45) doen. “Ik maakte nog wel de voorbereiding mee, maar had na afloop van een wedstrijd of training zoveel pijn dat het leek alsof er een trein over mijn lijf was gereden. Ik heb coach Allemeersch toen gemeld dat ik nog even de trage opbouw wou uitproberen, maar uiteindelijk hakte ik de knoop door en besloot dat het goed geweest was.”

Albrecht blijft wel aan Avanti verbonden en mist nauwelijks een wedstrijd van de Two, waarin hij als een soort assistent-coach op de bank plaatsneemt.

“Daarnaast ben ik ook sponsor en ben ik lid van de sportieve cel. Van daaruit bepaal ik mee het beleid, waarin we onder andere een goeie connectie tussen Two en One nastreven. De kloof mag niet te groot zijn, zodat spelers kunnen doorschuiven en kunnen opklimmen. Daarvoor alleen al is het zo belangrijk dat de Two-ploeg kampioen speelt of toch zeker promoveert.”

Niet voor niets

In de veronderstelling dat er aan het einde van het seizoen twee stijgers naar eerste provinciale zijn, zou het dus kunnen volstaan dat Avanti de maat neemt van Tielt, de eerstvolgende tegenstander en één van de naaste achtervolgers.

“We onderschatten die mannen zeker niet. Wij zijn zeker niet de absolute titelkandidaat en waren tot nu toe niet in staat om iedereen plat te walsen. Tielt is een outsider en op hun veld kwamen we er midden oktober niet aan te pas. Die pandoering uit de heenwedstrijd willen we in elk geval uitwissen. De revanchehonger zal groot zijn.” (MD)

Zaterdag 24 februari om 18u: Avanti Brugge Two – Tielt One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier