Kortrijk Spurs walst over Sparta Laarne

Emma Van Thuyne in duel met Inge Meylemans.© (Foto ELD)
Emma Van Thuyne in duel met Inge Meylemans.© (Foto ELD)
Redactie KW

Na de overwinning woensdag op het veld van Phantoms Boom, pakte de ploeg van coach Benny Mertens nu ook de volle buit tegen Laarne. Het werd maar liefst 89-37.

Kortrijk, zonder Ducoulombier maar met Lefebvre, zette Laarne meteen het mes op de keel. In een mum van tijd stond het 13-0 onder impuls van Heyse. Een bezoekende time-out leverde een 15-6 halfweg de eerste periode op. Daarna slaagden de bezoekers er niet meer in om nog te scoren. 25-6 na 10 minuten. Veel beterschap kwam er niet in deel twee. De thuisploeg liet de teugels wat vieren, maar daar profiteerde Laarne niet van. Halfweg stond de 39-16 op het scorebord. Na de koffie schakelde Kortrijk een versnelling hoger. Eva Devliegher knalde de dertiger op het bord na amper 1 minuut spelen: 47-16. Met maar liefst 32 punten in de derde periode diepten de Spurs de kloof uit tot 71-30 na driekwart spelen. In de slotperiode scoorde Laarne nog amper waardoor het verschil nog opliep tot een vijftiger. Eindstand 89-37.

Volgend weekend komt met Castors Braine de landskampioen en bekerwinnaar op bezoek naar de Lange Munte.

Een van de uitblinkers bij Kortrijk was Evi Heyse met 12 punten en 9 rebounds. “Wij waren duidelijk klaar van bij de opworp”, glundert de 27-jarige Gentse. “We namen hun sterke punt, namelijk hun driepuntshot, onmiddellijk af. We grepen hen meteen naar de keel en lieten hen nooit meer in de wedstrijd komen.”

“De winst in Boom woensdag gaf ons een enorme bost. We speelden vandaag met heel veel vertrouwen en konden naar hartenlust roteren. Nu kunnen we Braine en SKW zonder druk ontvangen.” Evi acteert dit seizoen op een hoog niveau.

“Ik voel me supergoed in de ploeg deze campagne. Het is een plezier om hier te kunnen spelen en volop het vertrouwen te krijgen. We worden dan ook heel goed ondersteund door de club”, aldus Evi Heyse.

In het verliezende kamp stond Vibe Bevernage. De 21-jarige Wevelgemse maakte in het tussenseizoen de overstap van Kortrijk naar Laarne. “Wij waren dan weer duidelijk niet klaar voor deze partij, ondanks dat dit voor vele meisjes iets speciaals is. De afspraken werden niet nageleefd en tot overmaat van ramp hadden we flink wat pech in de afwerking. Na bevredigende resultaten tegen Boom en Namen, waar we terug in de flow zaten, is dit terug met de voetjes op de grond.” Vibe kan op heel wat speelgelegenheid en vertrouwen rekenen van de coachingstaff. “Ik ben heel tevreden met de kansen die ik krijg en het vertrouwen van de ploeg. Ik heb me mijn overstap dan ook nog geen minuut beklaagd. Ook de combinatie met mijn studies is perfect haalbaar. Als ploeg kenden we wel al wat tegenslagen. Kim Beeckmans besloot door corona niet in actie te komen dit seizoen en Isa Degels ùigt in de lappenmand. Maar we zijn vooral blij dat we mogen basketten”, besluit Vibe Bevernage met een positieve noot.

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier