Kortrijk Spurs versterkt zich met Amerikaan John Newman III

John Newman is de derde Amerikaanse versterking voor de Spurs. © House of Talents Kortrijk Spurs
Redactie KW

Basketbalclub House of Talents Kortrijk Spurs heeft met de 24-jarige John Newman een derde Amerikaan gestrikt met het oog op volgend seizoen. Hij is een small forward / shooting guard van 1.96m.

Newman speelde voorheen voor drie seizoenen bij de Cincinnati Bearcats in de Big 12 Conference. Daarvoor was hij evenveel jaar actief bij de Clemson Tigers. Zijn vader, John Newman II, speelde in de jaren ’80 voor James Madison University.

Vorig seizoen scoorde Newman gemiddeld 9,2 punten (FG 48,5%) en plukte hij 5,5 rebounds. Hij werd ook genomineerd voor de ‘Big 12 All-Defensive team 2024’.

HOT Spurs-coach Johan Roijakkers: “John Newman III is een speler die uitblinkt in verdediging op meerdere posities en als een agressieve rebounder. Met zijn veelzijdigheid en niet-aflatende inzet zal hij ons team een enorme boost geven, zowel op als naast het veld. We kijken ernaar uit om zijn impact te zien in het komende seizoen.”

Eerder al maakte de club bekend dat ook de Amerikanen Eric Reed en Robbie Beran en de Belgen Sam Hofman, Bram Bogaerts, Sean Pouedet en Niels De Ridder deel zullen uitmaken van de kern voor komend seizoen naast een aantal jongeren die zullen strijden voor een plaats binnen het brede roster van BNXT voor een spot bij de 12.

De nieuwe competitie start voor Kortrijk op 14 september met de match ZZ Leiden-HOT Spurs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier