Kortrijk Spurs verliezen van Limburg United voor bekercompetitie

Kortrijk Spurs A H - Limburg United : Mathieu Coucke niet voorbij Yannick Desiron © VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

De Kortrijkse fusieclub kreeg voor de achtste finales voor de Belgische beker eerstenationaler Limburg United op bezoek. Een actie om voormalige basketcoryfeeën naar de Lange Munte uit te nodigen, zorgde voor een gezellige drukte. Sportief liep het voor de Spurs beter in de tweede helft, maar Limburg bedreigen, dat zat er helaas niet in.

Na drie minuten hadden de bezoekers de 5-0-voorgift al weggewerkt in een wedstrijd die maar moeilijk op gang kwam. Sander Van Caeneghem bracht wat leven in de ‘brouwerij’ en Sade Hussein maakte er zelfs 14-8 van. Met een paar rake driepunters maakte Limburg een eind aan de kortstondige euforie (14-16 na het eerste quarter).

Gespannen zenuwen

Het tweede quarter liep voor de thuisploeg voor geen meter, al brachten Sade met zijn tweede dunk en Coucke met een sterk nummertje wat animo in de tribune. Limburg drukte met zijn profspelers stevig door, terwijl aan Kortrijkse zijde de factor geluk onbestaande was.

Na de rust steeg Sander Van Caeneghem boven zichzelf uit, terwijl bij Limburg Lambot bijna niet af te stoppen was. De hardwerkende Stan Naudts zette de stand na drie quarters vast: 31-56. De inbreng van een paar jonge talenten gaf de ambiance een boost. Pallieter Bevernage werkte een verre assist van Mathieu Coucke zonder verpinken af en ook Mathieu Prévost mocht zich eens meten met kerels van eerste nationale. Populaire Pallieter kon zelfs nog een tweede keer scoren, maar de uitschakeling lag toen al een tijdje vast.

Tevreden

Voorzitter Steve Rousseau was relatief tevreden, zeker van de tweede helft: “Ik ben tijdens de rust in de kleedkamer binnen geweest en heb de ploeg wat peptalk gegeven. Ze waren wat te veel onder de indruk van de tegenstander, dat was me duidelijk. De tweede helft toonde de ploeg zich mentaal een stuk beter en rustiger. Jammer dat veel shots net niet binnen gingen, anders kon het nog spannend geworden zijn. Maar we werken vooral verder om als club te groeien naar een hoger niveau. Geef ons nog wat tijd. Ik heb vertrouwen in de groep.”

Brecht Guillemyn moest met een lichte spierscheur verstek geven en Robbe Naudts kon nog niet ingezet worden. Zondag volgt alweer de volgende uitdaging van het fanion van Spurs thuis tegen Kontich voor de reguliere competitie.

Kortrijk: Mathieu Coucke 7, Stan Naudts 4, Pallieter Bevernage 4, Sander Van Caeneghem 13, Aded Hussein 8, Alex Laurent 6, Donovan Walasiak, Mathieu Bergen, Mathieu Prévost.

Limburg United: Fletcher 8, Carson 3, Littleson 9, Nelson 6, Lambot 16, Delalieux 6, Désiron 15, Hammonds 9

SJK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier