Kortrijk Spurs heeft met Bram Bogaerts nieuwe aanwinst: “House of Talents is ambitieus”

Bram Bogaerts, hier in actie tegen HOT Spurs vorig seizoen, trekt naar Kortrijk. © BELGA
Redactie KW

Bram Bogaerts gaat zijn achtste BNXT-seizoen in, na vier jaar Kangoeroes en drie jaar bij Liège Basket. Vanaf eind juli krijgt hij een vaste stek in de regio, waarin hij hoopt met Kortrijk Spurs een aardig basketseizoen te spelen. Ervaring en multi-inzetbaarheid, die kwaliteiten typeren hem.

“Ik ben geboren in Wilrijk, maar woonde lang in Boom”, opent Bram, die na het onverwachte opdoeken van het Luikse BNXT-team een maandje terug bij zijn ouders moest gaan wonen. “Ik kijk ernaar uit om in de Kortrijkse regio een stek te hebben. Mijn keuze voor Kortrijk was duidelijk: House of Talents is ambitieus, wil bij de betere clubs van BNXT horen en trok met coach Roijakkers een veeleisende coach aan. Ik had een gesprek met hem en had er een goed gevoel bij. Ook zijn spelstijl boeit me. Ik ben dus heel blij dat ik mijn carrière in Kortrijk kan verderzetten.”

contract bij Luik

“Het verhaal van het Luikse basket liep helaas ten einde. We hadden een goeie groep, maar het duurde te lang voor we als groep compleet waren en op een constant niveau speelden. Dat we de halve finales van de play-offs tegen Oostende verloren, nadat we hen hadden verrast, was wel een opsteker. Net als de Europese matchen (European North Basketball League) die we nog mochten spelen en waar we brons haalden. Dat zijn ervaringen die ik meedraag. Ik had er nog een eenjarig contract, maar dat heeft niet mogen zijn. Gelukkig kwam Kortrijk”, glimlacht hij.

Coach Roijakkers waardeert zowel de aanvallende als defensieve kwaliteiten, met als surplus de jarenlange BNXT-ervaring van Bram.

Mooie zaal

“Kortrijk beschikt over een heel mooie zaal. Ik zag onder meer ook de match tegen Oostende en die sfeer was indrukwekkend. We zullen dus hard werken om die sfeer ook volgend seizoen in de zaal te krijgen”, besluit Bram, die enkele jaren via afstandsonderwijs aan de Kortrijkse Vives het diploma haalde in de richting Supply Chain Management. (SJK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier