Kato Bevernage van ION Basket Waregem: “Dit is een must-win game”

Kato Bevernage: “We zijn al beter op elkaar ingespeeld.” © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

De dames van ION Basket Waregem trekken dit weekend naar het verre Limburg om er Basket Lummen partij te geven. Winst betekent verzekerde deelname aan de play-offs.

Het kan nog moeilijk mislopen voor de meisjes van ION Basket Waregem. De play-offs zijn zo goed als binnen. Vorig weekend werd weliswaar verloren, maar ook Lummen en Laarne moesten het onderspit delven tegen respectievelijk Castors Braine en Brunehaut. “Het plan tegen Phantoms Boom vorig weekend was om zo dicht mogelijk in de buurt te blijven”, vertelt Kato Bevernage (17), een van de revelaties van het seizoen bij Waregem.

“We wilden een goeie match spelen. De eerste periode hielden we gelijke tred. In deel twee was de communicatie in defensie wat zoek en hun afwerking was beter. We kwamen nog volledig terug, maar moesten finaal de duimen leggen. Hier moeten we vooral het positieve van onthouden.”

Zware klip

Dit weekend wacht een zware klip in en tegen Lummen. “Dit is een wedstrijd dat we kunnen en moeten winnen. We zijn al beter op elkaar ingespeeld. We verloren nog tijdens de voorbereidingen Tesse Kapenga met een zware knieblessure. Dit overkwam onlangs ook Sanne Desplenter. Een zware aderlating voor de ploeg. Door het wegvallen van Sanne draag ik nu meer verantwoordelijkheid op mijn schouders. Het was toch even schrikken toen we het nieuws vernamen. Als ploeg hebben we hier veel over gepraat. Sanne zelf hielp mij in de eerste wedstrijd zonder haar heel veel. Ik ben superdankbaar voor al haar tips. Ook andere speelsters steunen me hierin. Ik probeer gewoon mijn ding te doen in de ploeg. Er is nu meer druk, maar ik ben blij met hoe ik evolueer. Sanne maakt veel indruk in de ploeg en is heel belangrijk. We zijn nu ook een stukje minder volwassen, héél jong, zeg maar. Je voelt dat we haar ervaring missen. Maar ik ben blij dat de ploeg en de staff in mij geloven.”

Vervolg

“Dit is nu mijn tweede jaar bij Waregem. Vorig jaar verliep iets moeizamer omdat alles nieuw was. Een nieuwe club, het hoogste niveau… maar ik krijg hier volop mijn kansen. Volgend seizoen brei ik een vervolg aan mijn verblijf bij ION Waregem”, aldus de Wevelgemse studente wiskunde wetenschappen.

Zaterdag 2 maart om 20.30 uur, sportcomplex Vijfsprong: Basket Lummen – ION Basket Waregem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier