Julie Vanloo neemt met Galatasaray goede Europese start

Belgian Cat Julie Vanloo. © LUTTIAU NICOLAS PRESSE SPORTS

Belgian Cat Julie Vanloo heeft woensdag met haar club Galatasaray de groepsfase van de EuroCup basket voor vrouwenteams op gang gebracht met een overwinning. In groep C haalde Galatasaray het op eigen veld met 83-77 van het Roemeense Constanta.

Galatasaray en Constanta zorgden meteen na de start voor een boeiende wedstrijd en brachten het scorebord na het eerste kwart al op 29-27. Constanta vergaarde een voorsprong bij de rust (40-46), maar speelde die in het derde kwart (22-10) ruimschoots kwijt. In het laatste kwart hielden beide ploegen met elk 21 punten gelijke tred, waardoor Galatasaray als winnaar uit de nagelbijter kwamen.

Julie Vanloo mocht in de basis beginnen en was goed voor 6 punten, 2 rebounds en 7 assists.