Jan Breemersch wordt volgend seizoen nieuwe coach van Basket Desselgem

Nieuwe coach Jan Breemersch van Basket Desselgem. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Basket Desselgem heeft zijn vervanger beet voor coach Chris Lannoo die eind dit seizoen de club verlaat. Jan Breemersch volgt de Oostrozebekenaar op.

Basket Desselgem is bezig aan een meer dan degelijke campagne. Een topvijfplaats in de eindafrekening is dan ook realistisch. Coach Chris Lannoo verlaat echter de club. Met Jan Breemerch vond blauw-wit een ambitieuze vervanger. “Ik werd vorig jaar ook al gecontacteerd door Desselgem”, zegt de 48-jarige Jan Breemersch. “Ik had toen al mijn woord gegeven aan Wibac BBC Sint-Eloois-Winkel en ik ben een coach van mijn woord. Toen men mij ook nu weer contacteerde, heb ik niet getwijfeld. Het is een familiale club met ambitie die bij mij past. Momenteel draaien ze een heel goed seizoen. Even goed doen en zelfs beter zal niet makkelijk worden. Ik wil vooral mijn ervaring als speler overbrengen op de groep. Zelf speelde ik hoofdzakelijk bij Wytewa Roeselare met omzwervingen bij Wervik en Handzame om af te sluiten op mijn 39ste bij Roeselare. Dit is nu mijn tweede seizoen als coach. Ik vraag vooral 100 procent inzet van mijn spelers. Ik wil werken vanuit verdediging. Bij mij krijgt de jeugd ook volop kansen. Ook Wibac is een mooie familiale club, maar dit is een mooie kans die ik niet kon laten liggen”, aldus de Rumbekenaar. “Via Simen Vandenbussche, die als coach tegen Jans ploeg speelde, kwamen we in contact met Jan”, vertelt voorzitter Stijn Tailly.

Gelukkige club

“Hij is duidelijk iemand die bij het profiel van de club past. We kwamen al vrij snel tot een overeenkomst. Wij zijn alvast een gelukkige club. Het is de bedoeling om Jan een aantal jaar met deze groep te laten werken. Het idee is om als tweedeprovincialer, het hoogst haalbare trouwens, met eigen jeugd te werken, aangevuld met enkele spelers van buitenaf waar we trouwens nog naar op zoek zijn. Daar is zeker nog ruimte voor. Nu al stoomde al een aantal jeugdproducten door naar de eerste ploeg. Die lijn willen we doortrekken”, aldus Stijn Tailly.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier