ION Basket Waregem staat voor belangrijk duel met oog op play-offs

Coach Frederic Claessens: “Dit is een belangrijke wedstrijd.” © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

In de hoogste klasse van het damesbasketbal neemt ION Basket Waregem het zaterdag op tegen KBBC Sparta Laarne. “Dit is een belangrijke wedstrijd”, stelt coach Frederic Claessens.

Na een verdienstelijke, weliswaar verloren, partij tegen Basket Namur Capitale net voor de interlandbreak moet ION Basket Waregem, de ploeg van coach Frederic Claessens, vol aan de bak tegen KBBC Sparta Laarne.

Zonder Sanne Desplenter

“Dit is inderdaad een wedstrijd met inzet die ons ademruimte moet geven met het oog op de play-offs”, vertelt de Deerlijkenaar. “Er zijn nog andere opportuniteiten maar we moeten het voor de rest van deze campagne stellen zonder Sanne Desplenter, die een knieblessure opliep.”

“Organisatorisch en scorend maakt dit voor ons een groot verschil. Was ze al eens minder bij shot, toch is zij heel belangrijk voor deze ploeg. Ze is heel balvast en op moeilijke momenten neemt ze haar verantwoordelijkheid.”

“Die verantwoordelijkheid komt nu op de schouders van Kato Bevernage. Ze zette dit seizoen al stappen en kwam meer in beeld met goede prestaties. Een guard neemt echter zijn ploeg op sleeptouw, iets wat niet eenvoudig is. Roteren op die positie is dan ook moeilijk.”

Vertrouwen

“Ons doel is en blijft de play-offs halen. Daarnaast willen we blijven beter worden en groeien. Met het wegvallen van Tesse en Sanne dit seizoen, en het vertrek van Nastja en Emma, missen we nu heel wat scorend vermogen in vergelijking met vroeger.”

“Het zal dus puzzelen worden. Toch heb ik vertrouwen in de andere meisjes. Het gevaar kan van alle kanten komen. De top acht is een haalbaar doel”, aldus de coach.

Dochter Nastja naar Spelen

Frederic zag zijn dochter Nastja voor 13.700 toeschouwers aantreden in het Sportpaleis in Antwerpen met de Belgian Cats die zich plaatsten voor de Olympische Spelen.

“Als vader ben ik natuurlijk heel trots dat ze deel mocht uitmaken van die show. Dit was een ongelofelijke organisatie die haar nog lang zal bijblijven. Haar prestatie was echter heel moeilijk nadat ze twee keer een maand buiten strijd was met een polsblessure. Zonder matchritme was dit niet evident. Een heel leuke ervaring met een beetje een dubbel gevoel”, besluit Frederic Claessens.

Zaterdag 17 februari om 20.15 uur, Sporthal De Treffer: ION Basket Waregem – KBBC Sparta Laarne.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier