House of Talents Spurs te sterk voor Spirou Charleroi

Eva Devliegher in duel met Mense van Charleroi. © ELD

In de hoogste klasse van het damesbasketbal won House of Talents zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegen Spirou Ladies Charleroi werd het 60-51.

Beide ploegen losten elkaar voor geen meter in de aanvangsperiode. Mukeba zorgde voor de grootste voorsprong voor de bezoekers: 9-13. Eva Devliegher milderde tot 11-13 na de eerste periode. Charleroi diepte zijn bonus uit tot 13-20 via Kelly. Een bom van Foucart en scores van Duhamel brachten de Spurs terug in het spoor: 26-28 halfweg.

In de tweede helft tapte de thuisploeg uit een ander vaatje. Een bom van Sien Devliegher bracht de stand op 40-32. Leire zette de 42-36 na dertig minuten spelen op het bord: 42-36.

Een bonus die in de slotperiode nog maximaal 11 punten bedroeg door een driepunter van Herlihy. Cambioli bracht Spirou nog terug tot op 55-50, maar het was Heyse die de 60-51 eindstand op het bord mocht zetten.

Speelden: Storme 11, Heyse 8, Foucart 12, Herlihy 7, Van Thuyne 2, S. Devliegher 5, Leire 2, Swords, Ducoulombier 3, E. Devliegher 5, Duhamel 5. (ELD)