Giel Dieltiens stapt over naar Avanti Brugge: “Kans die ik niet kon laten liggen”

Gil Dieltiens: “Het hernieuwde contact verliep erg vlot.” © MD
Mark Devenyns
Mark Devenyns Basketbalmedewerker

Avanti Brugge heeft eindelijk zijn tweede transfer beet. Omdat een viertal kernspelers afhaakt en Philippe Peeters uiteindelijk niet naar Brugge komt, zocht de ploeg nog naar twee of drie versterkingen om in TDM1 te kunnen meedraaien in de top of de subtop. Dat uitgerekend Gil Dieltiens wordt aangetrokken, zorgt voor veel commotie, niet in het minst bij Oostkamp.

Amper enkele uren na de finalewedstrijd van de play-offs in TDM2 werd de overgang al beklonken. Dieltiens was een van de uitblinkers bij verliezend finalist Oostkamp en had daar maanden geleden ook al een verbintenis ondertekend voor volgend seizoen. “Daarin staat echter ook een clausule om de verbintenis op te schorten en Avanti was bereid om het bijhorende bedrag op tafel te leggen.”

Dat wordt door Henk Thieren, voorzitter van KBBC Oostkamp ook toegegeven: “Avanti deed niets onwettigs, maar wij zijn ontgoocheld en boos over de manier waarop dit gebeurt. De periode van de mutaties is zo goed als afgelopen en een vervanger vinden ligt niet voor de hand. Voor de mensen in ons bestuur is dit bijzonder hard: zij werken keihard, vrijwillig en gratis en kunnen niet vatten dat een cruciale overgang op die manier afgehandeld wordt.”

Reactie

Wim Van Besien, zijn collega bij Avanti Brugge begrijpt de scherpe reacties: “We maakten het zelf mee met Peeters, dus begrijpen we dat ze in Oostkamp not amused zijn. Anderzijds bleek uit de gesprekken met Dieltiens dat hij niet meer met volle goesting bij Oostkamp speelde en niet weigerachtig stond tegen een overgang.”

“Het was vooral een kans die ik niet kon laten liggen”, vult de speler zelf aan. “Vier jaar geleden had ik ook al contact met Avanti, maar toen koos ik voor Kortrijk en veel trainen. Het hernieuwde contact verliep dan ook erg vlot. Na de finale van de play-offs spraken we met mekaar, de interesse was gewekt en het akkoord volgde snel. Ik tekende een overeenkomst voor drie jaar.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier