Filou parkeert dozijn jeugdtoppers bij zeven clubs: “Jongeren doen extra ervaring op”

Peter Rossel
Peter Rossel Medewerker KW

Twaalf spelers van de COREtec Academy van Filou Oostende zullen volgend seizoen met een dubbele licentie basketten bij zeven West- en Oost-Vlaamse teams.

“De COREtec Basketball Academy is klaar met een groot deel van de voorbereidingen voor een nieuw en ambitieus seizoen”, zegt Jurgen Vanpraet, ceo van Filou Oostende. “De uitbreiding met U16 en U14 maakt deel uit van onze langetermijnvisie, waarbij we het jonge talent vroeger rekruteren en professioneel verder ontwikkelen.”

Dubbele licentie

Twaalf spelers zullen volgend seizoen met een dubbele licentie basketten bij zeven verschillende ploegen uit Oost- en West-Vlaanderen: ION Waregem (Corentin Efono en Loup Fogang), KBGO Finexa Basket@Sea (Siel De Doelder), Basket Sijsele (Edney Francisco Manuel, Lars Coppejans en Daan Pieters, met hoofdcoach Gerrit Major, ex-Oostende), Hansbeke (Joran Vercruysse), BBC Oostkamp (Vince T’Joncke, Edo Bruins en Tim Warniers, met hoofdcoach Laurent Lhôte, ex-Oostende), Racing Brugge (Issa M’Bengue) en SKT Ieper (Matteo Verstraete).

Dit zorgt ervoor dat dit dozijn naast de opleiding in de COREtec Academy van Filou Oostende ook extra ervaring kan opdoen op senioresniveau. “We hebben de juiste ploegen in een bredere regio gezocht, die passen bij de specifieke noden van individuele spelers”, verduidelijkt Thomas Dreesen, verantwoordelijke trainer voor de jeugdopleiding bij Filou Oostende. “Hierbij is het ook de bedoeling om met de verschillende partners nauwer samen te werken en een wederzijdse kruisbestuiving te realiseren in het belang van de ontwikkeling van de spelers.”

Philip Wintein

De staf van hoofdcoach Thomas Dreesen bestaat uit Maarten Caron en Peter Vanhoucke, die aan boord blijven om de U18 en U21 verder te begeleiden. Bovendien breidt de academie zijn staf ook verder uit met Philip Wintein (ex-speler Oostende) en Glenn Vlaemynck (ex-speler Bergen en basketschool van Oostende).

In Oostende is men ook trots dat elf spelers een plaatsje krijgen in de voorlopige selecties van de nationale ploegen van België en Nederland. “Het wordt uitkijken welke talenten volgend seizoen een grote stap voorwaarts kunnen zetten en/of verder bevestigen”, besluit Jurgen Vanpraet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier