Filou opent Champions League tegen Europees kampioen

Coach Dario Gjergja en Pierre-Antoine Gillet kijken uit naar de volgende Europese campagne. (foto BCL)
Redactie KW

De Basketball Champions League is straks aan zijn negende editie toe. Van de 165 deelnemende clubs zijn er slechts drie telkens bij: het Spaanse Tenerife (winnaar 2017 en 2022), de Griekse traditieclub AEK Athene (winnaar 2018) en BC Oostende.

In de negende editie van de Basketball Champions League, de op één na hoogste continentale clubcompetitie, is Filou Oostende ingedeeld in groep B. De kustploeg neemt het op tegen Europees kampioen Unicaja Malaga, de Poolse vice-landskampioen King Szczecin en de winnaar van het derde van de vier kwalificatietornooien.

Aan dat tornooi nemen zes clubs deel: het Britse Caledonia Gladiators, het Roemeense CSM CSU Oradea, het Turkse Aliaga Petkimspor (nieuwe club van Breein Tyree), het Nederlandse Heroes den Bosch, het Griekse PAOK Saloniki en het Franse Cholet.

Uiteraard is Malaga de grootste naam in Filous poule. Malaga, in 2001 winnaar van de Koraç-cup (met Jean-Marc Jaumin!), was heel lang een vaste deelnemer aan de Euroleague (brons in 2007), de Andalusiërs wonnen in 2017 de Eurocup, ze werden in eigen huis vierde in de Champions League 2023 en ze wonnen dit voorjaar in Belgrado de Champions League 2024.

Topaffiche

Filou Oostende opent de Europese campagne op dinsdag 1 oktober in poule B met een thuismatch tegen de Spaanse topclub Unicaja Malaga, de winnaar van de vorige Champions League. Dit is meteen een absolute topaffiche in de COREtec Dôme.

Woensdag 9 oktober volgt een verplaatsing naar de winnaar van kwalificatietoernooi 3. Dinsdag 22 oktober speelt Filou Oostende in Polen tegen King Szczecin. Dinsdag 5 november komen de Polen naar Oostende. Dinsdag 3 december is er Malaga Oostende en dinsdag 17 december rondt Oostende de poulefase thuis af tegen de winnaar van kwalificatietornooi 3.

Van elk van de acht poules kwalificeert de groepswinnaar zich rechtstreeks voor de Round of Sixteen. De tweede en derde gerangschikten strijden in januari tijdens de play-ins om de acht andere tickets. (Peter Rossel)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier