Filou Oostende wint finalereeks tegen Antwerp Giants en boekt twaalfde landstitel op rij

Filou Oostende viert de twaalfde landstitel op rij. © Belga
Redactie KW

Filou Oostende volgt zichzelf opnieuw op als landskampioen. De roodgelen wonnen het vierde finaleduel met 3-1 van Antwerp Giants. Een volgepakte COREtec Dôme – uitverkocht met vijfduizend aanwezigen – genoot zaterdagavond met volle teugen van de West-Vlaamse dominantie over de Antwerpenaars.

Bleijenbergh, Tyree en Gillet vuurden elk een vroege bom af. Voeg daarbij een paar tweepunters van Jovanovic. Bij 13-3 moest coach Skelin al een eerste time-out aanvragen. De Ridder en Mwema brachten hun team van 15-3 naar 15-10. Upshaw milderde zelfs tot 18-15, de score aan het einde van het initiële kwart.

Het duo Barcello-Buysse stuurde Oostende naar een nieuw kloofje van tien stuks: 27-17. Coach Skelin zocht heil in een tweede time-out. Het baatte niet want Barcello en Troisfontaines verbreedden het verschil tot vijftien eenheden (32-17) na veertien minuten. Na een reactie van Zylka hielden de ervaren strijders Troisfontaines en Gillet de afstand groot: 41-24 aan de rust. De 8 op 11 bommen hadden een flinke impact op deze voorsprong.

Het stond 41-24 voor Filou Oostende aan de rust.
Het stond 41-24 voor Filou Oostende aan de rust. © Belga

Gillets bom opende het derde bedrijf en er was meteen een twintiger afstand: 44-24. De Oostendenaars controleerden rustig het spelbeeld. Aan het halfuur bedroeg het verschil (61-43) nog achttien punten. Dat was een geruststellende voorsprong.

In het vierde luik knabbelde Antwerp Giants even aan die achterstand: 63-51. Dichter kwamen ze niet. Acht punten waaronder twee bommen van Buysse dikten de kloof aan tot 75-55. Djordjevic, die op 1’11” van het einde een invalbeurt kreeg, legde de 81-57-eindstand vast. Bleijenbergh (13 punten, 5 rebounds en 2 assists) werd uitgeroepen tot mvp. Opvallend waren de 15 op 23 bommen van de Filous. Ze gaven extra kleur aan de twaalfde opeenvolgende landstitel van Filou Oostende.

Olivier Troisfontaines viert de titel met de fans.
Olivier Troisfontaines viert de titel met de fans. © Belga

(PR)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier