Filou Oostende opent nieuw seizoen in Brussel

Jean-Marc Mwema en zijn maats krijgen aandacht in België en Nederland.© PR
Jean-Marc Mwema en zijn maats krijgen aandacht in België en Nederland.© PR
Redactie KW

De kalender van de komende basketcompetitie, de BNXT league, is bekend. Het format is compleet nieuw.

Bij de ontwikkeling van het competitieformat werd rekening gehouden met de eis van FIBA dat er een duidelijk afgebakend nationaal deel moest zijn en een nationale kampioen. Dit vertaalt zich in een competitieformat dat bestaat uit vier grote blokken: een nationale ronde (domestic round), een internationale ronde (cross-border round), de nationale playoffs en de BNXT playoffs

In de eerste fase spelen de Belgische en Nederlandse clubs een competitie van 18 wedstrijden in eigen land. Filou Oostende opent de nieuwe competitie op vrijdag 24 september in Phoenix Brussels. De eerste thuismatch van de titelverdedigers is voorzien zondagnamiddag 26 september om 15 uur tegen Leuven Bears. Woensdag 29 september volgt een verplaatsing naar Luik. Op speeldag 4, zaterdag 2 oktober, is Filou Oostende gastheer voor Okapi Aalst. De laatste speeldag van het eerste seizoensgedeelte staat gepland zaterdag 29 januari. Op die speeldag 18 ontvangt Filou Oostende in de Versluys|Dôme Telenet Giants Antwerp.

Punten worden gehalveerd

Na het nationale luik van de BNXT League komt het grensoverschrijdende luik (11 februari- 29 april) van de competitie, waarin de clubs worden ingedeeld in een Elite Gold en een Elite Silver. De behaalde punten uit de eerste fase worden gehalveerd. De vijf beste teams uit elk land komen terecht in de Elite Gold.

De nationale playoffs beginnen op dinsdag 3 mei en lopen tot uiterlijk 29 mei. Het einde van het eerste BNXT League seizoen is voorzien op zaterdag 11 juni. (PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier