Filou Oostende grijpt naast thuiswinst tegen Straatsburg

Levi Randolph is voorbij Jean-Baptiste Maille op weg naar een nieuwe korf. © VDB/Rudy Declerck

Op de tweede speeldag van de Champions League leed basketbalclub Filou Oostende na een boeiend kijkstuk een nipte 77-83-nederlaag tegen het Franse Straatsburg.

Levi Randolph scoorde de zes eerste punten voor Oostende. Een leuke opener tegen een van zijn ex-clubs. In de vierde minuut hoorde Buysschaert bij 6-4 zijn tweede fout en werd hij vervangen door Bratanovic. Met vier punten stuurde Bratanovic zijn team naar 14-8 maar hij had het iets moeilijker in verdediging. Te snel beenden de Fransen aan 14-14 bij. Aan de vrijworplijn rondde Randolph het openingskwart af: 15-14.

De Fransen zetten een tandje bij in het tweede kwart. Bohacik (bom) en Morin (and one) beukten zelfs naar 20-29 na 15 minuten. Snel reageerde Booth met een bom. Maar Morin en Udanoh dwongen Gjergja bij 23-33 tot een time-out.

Time out bij Straatsburg

Er stonden nog 3’43” op de klok van het tweede quarter. Gillet, Djordjevic en Booth verhoogden de snelheid en halveerden dat verschil in iets minder dan twee minuten tot 32-37. Tijd voor een time-out-aanvraag bij Straatsburg. Na één vrijworp van Jantunen en een koppel vrijworpen van Djordjevic driepunterde Gillet de 38-39-cijfers halverwege de avond op het bord.

Straatsburg vatte het derde matchdeel het scherpst (38-46 na 21’35”) aan. Coach Gjergka riep zijn discipelen onmiddellijk bij zich. Dat had effect. Bratanovic, Booth en Randolph zorgden voor 44-46. Maar de tienpuntenkloof (46-56) stond toch op het bord, nog voor de 25ste minuut verstreken was. Bratanovic en Gillet halveerden opnieuw dat verschil tot 51-56. En opnieuw groeide het verschil tot tien eenheden: 57-67 na 29 minuten. De Fransen wonnen dat derde kwart met 19-28.

Oostende kon geen aanval afronden

Het duurde twee volle minuten voor de score in het vierde kwart via Jantunen veranderde. Randolph, Booth en Gillet gaven het duel nieuwe spanning bij 72-76 met nog vier minuten te spelen. Bij 75-78, na drie vrijworpen van Gillet, miste Booth de gelijkmaker.

Er volgde een tweede kans maar Oostende kon binnen de 24 seconden geen aanval afronden. Na enkele minuten Franse stilte scoorde Lansdowne wel: 75-80 met nog 49 seconden voor de boeg. Time-out Oostende. Daarna vuurde een mooie bom maar het oranje ding danste op de ring. Straatsburg won de wedstrijd. (P.R.)