Filou Oostende 15 kalenderdagen zonder match: “Niet ideaal voor een ploeg”

Sam Van Rossom noemt deze kalender niet goed voor het ritme. © PR
Peter Rossel
Peter Rossel Medewerker KW

Het getal 15 staat centraal bij Filou Oostende. De koploper van de BNXT League behaalde thuis tegen Nederlands kampioen ZZ Leiden zijn vijftiende BNXT-zege op rij. Voor de volgende opdracht, een match in Groningen, moeten de rood-gelen vijftien dagen wachten!

De topper Oostende-Leiden (75-68) kaderde binnen een Ladies Night waarin vooral het optreden van de Romeo’s opviel. Bij Filou bleef Jean Salumu uit voorzorg langs de kant. Haris Bratanovic speelde ook nog niet mee. Voor Matteo Verstraete waren er evenmin speelminuten. De negen andere spelers verdeelden de minuten en de punten onder mekaar.

Simuleren

De BNXT-kalender is op zijn zachtst gezegd niet ideaal ingevuld. De negen kalenderdagen voor de match tegen Leiden kende Oostende geen enkele match. Na dit kampioenenduel wachten er zelfs vijftien dagen voor de volgende wedstrijd, een trip op 1 april naar Groningen. “Slechts drie matchen in maart: dat is niet ideaal voor een ploeg. Dat haalt je natuurlijk uit het ritme. Dit zag je ook al tegen Leiden. Nu moeten we op training zo goed mogelijk simuleren dat we in wedstrijdfases zitten. Daarmee mogen we niet te veel problemen krijgen”, reageerde Sam Van Rossom op die opmerkelijke kalender.

“Dit is niet ideaal voor een ploeg” – Sam Van Rossom

De zwakke elementen in de BNXT-kalender kunnen we nog scherper stellen. Filou Oostende heeft na vrijdag 17 februari (laatste match van de nationale fase) amper drie wedstrijden tot en met zondag 31 maart: in Weert (zaterdag 2 maart), in Den Bosch (woensdag 6 maart) en tegen Leiden (zaterdag 16 maart).

43 dagen

U leest het goed: drie competitiematchen in een periode van drieënveertig kalenderdagen. Inderdaad, er was de interlandbreak, het weekend van de Belgische bekerfinale en straks het weekend van de Nederlandse cupfinale. Toch blijft dit een slechte vaststelling! En zeggen dat de Filous in december en januari, ook door de opdrachten van de Champions League, vaak om de drie dagen een match hadden. Toen weigerde de liga zelfs de Oostendse vraag om een match even uit te stellen. Ook dit: op woensdag 8 mei vangen de play-offs aan. Dan volgt er basket aan snelvaarttempo!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier