Emma Meesseman wint met Belgian Cats tegen Nigeria op olympisch kwalificatietoernooi: “Zal deze herinneringen voor altijd koesteren”

Emma Meesseman nam haar tijd om het publiek in het Sportpaleis uitgebreid te groeten. © BELGA

Emma Meesseman heeft genoten van het olympisch kwalificatietoernooi in het Antwerpse Sportpaleis. “Deze herinneringen zal ik voor altijd koesteren”, vertelde de power forward zondag na de 78-61 zege tegen Nigeria op de slotspeeldag.

De Cats lokten donderdag, vrijdag en zondag meer dan 32.000 toeschouwers naar het Sportpaleis. “Voor het eerst zal ik iets onthouden dat meer dan basket is”, stelde de kapitein van de Cats. “Zoveel mensen zijn speciaal voor ons naar het Sportpaleis gekomen. Ik zal er eeuwig dankbaar voor zijn dat we deze kans gekregen hebben.”

De druk was van de partij tegen Nigeria, aangezien beide teams al hun olympisch ticket op zak hadden. Toch wilden de Cats nog hun beste beentje voorzetten, al was dat niet evident. “We wisten dat er vandaag veel volk ging zijn”, zei Meesseman. “Nigeria is een erg fysieke ploeg. We hadden misschien wel wat slaaptekort. We wilden het goed doen, maar dat zat er niet altijd in. Er zijn altijd dagen dat het wat minder gaat, maar we hebben wel steeds gereageerd en bij momenten mooi basket gespeeld. Nigeria is toch een ploeg die ook op de Spelen zal aantreden. Ik ben trots op iedereen in ons team. Alle Cats zetten veel stappen vooruit bij hun eigen club. Nu moeten we richting de Spelen blijven werken aan de details.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier