Drievoudig NBA-kampioen Patrick McCaw tekent contract bij Filou Oostende

Patrick McCaw versterkt volgend seizoen de rangen van Filou Oostende. © Filou Oostende
Peter Rossel
Peter Rossel Medewerker KW

De Amerikaanse shooting guard Patrick McCaw (27, 2m01) is de meest opmerkelijke transfer van de BNXT League deze zomer. McCaw heeft met Golden State Warriors (2017 en 2018) en Toronto Raptors (2019) al drie opeenvolgende NBA-titels op zijn palmares. Patrick McCaw heeft een contract van één seizoen getekend bij Filou Oostende.

Patrick McCaw speelde 231 NBA-matchen, verdeeld over vijf seizoenen bij drie ploegen: Golden State Warriors, Cleveland Cavaliers en Toronto Raptors. Naast zijn drie NBA-titels won Patrick McCaw ook de G-league. Het voorbije seizoen boekte hij met Delaware Bleu Coats de eindwinst in dat kampioenschap.

Springplank

“We zijn als club bijzonder fier dat we een basketter van zo’n kaliber naar Oostende kunnen halen. Ons project, de stabiliteit binnen onze club en onze reeks van steeds terugkomende titels – nu al twaalf op een rij – spraken hem natuurlijk aan. Patrick McCaw is een echte, ervaren kampioenenmaker van het hoogste niveau. Voor het eerst in de Belgische basketbalgeschiedenis komt iemand met zo’n palmares bij ons terecht”, benadrukt CEO Jurgen Vanpraet.

“We hebben de voorbije seizoenen bewezen dat Filou Oostende een springplank kan zijn voor de uitbouw van een carrière naar topploegen binnen Europa. Dat is niet onopgemerkt gebleven bij scouts en agents. Daarenboven hebben we met onze coach Dario Gjergja en met ons scoutings- en recruteringsteam een stevig netwerk opgebouwd in the USA. We investeren vrij veel tijd in het zoeken naar die unieke profielen. De komst van een drievoudig NBA-kampioen zoals Patrick McCaw is dan ook een flinke meerwaarde, zowel voor onze uitstraling als club maar ook voor de waarde van onze competitie en het Belgische basketbal”, beseft Vanpraet.

Voor Filou Oostende is Patrick McCaw de vierde transfer nadat de club eerder Sam Van Rossom (Valencia), Joppe Mennes (Kangoeroes Mechelen) en Damien Jefferson had aangeworven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier