“Dit had evengoed de andere kant kunnen uitgaan”: SKT Three na thriller in finale van West-Vlaamse beker

Coach Simon Segier: “Wie het ook wordt, het zal sowieso een pittige finale zijn.” © EF
Anton Peene Reporter

Na een spannende halve finale tussen eersteprovincialer SKT Ieper Three en vierdeprovincialer BBC Koksijde One trokken de Ieperlingen aan het langste eind met 75-70. Ze mogen zich opmaken voor de finale op zaterdag 18 mei tegen Izegem of Tielt.

“Het was een pittige match”, reageert coach Simon Segier. “Aangezien zij drie reeksen lager spelen, begonnen ze met een 0-15-bonus. Na het eerste quarter had Koksijde die voorsprong nog altijd, omdat wij defensief niet wakker genoeg waren. Pas in het derde kwart kwamen we voor het eerst op voorsprong, tot zij uitpakten met een 0-11 en dat was toch even slikken. Ik moest bijsturen en uiteindelijk konden we het tij nog keren. Na de match was er dan ook een zucht van opluchting. Eens je in de halve finale staat, wil je ook de finale halen. Het had evengoed de andere kant kunnen uitgaan. Koksijde heeft veel kwaliteit, maar was misschien wat beperkt in rotatie. Ik denk dat de neutrale kijker zeker genoten heeft.”

De finale is op zaterdag 18 mei in Oostende. “De tegenstander kennen we nog niet. Het wordt reeksgenoot Izegem of tweedeprovincialer Tielt. Beide ploegen zijn geen onbekenden. Wie het ook wordt, het zal sowieso een pittige finale zijn.”

Week rust

Nu geniet Simons ploeg van een weekend zonder match. “Verdiende rust voor mijn spelers. Daarna wacht een verplaatsing naar Vagant Kortrijk. Thuis wonnen we nipt en ik vermoed dat zij uit zullen zijn op revanche. In de resterende vijf matchen hoop ik dat we nog een aantal keer kunnen winnen. Zeker tegen Oostkamp en Blankenberge hebben we nog iets recht te zetten uit de heenronde. Winnen deden we tot nu toe tien keer op 21 matchen. In onze verliespartijen werden we nooit weggespeeld en verloren we maximaal met 13 punten. Vaak is het te danken aan maturiteit bij de spelers en bij mezelf. Er is zeker nog groeimarge”, aldus de 25-jarige Ieperling, die nog meegeeft dat hij op post blijft. “Maxim Delaey en Fréderic Vermeersch stoppen. Gilles Deleu en Jonas Vandecasteele zullen de club verlaten. Siel Pieters schuift door naar de B-ploeg en de tweeling Arthur en Romain Vanysacker zullen de B- en C-ploeg combineren. Emiel Holvoet komt over van de D-ploeg en ook Mathias Vandecasteele, de broer van Jonas, komt erbij.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier