Belgian Cats winnen onder toeziend oog van Jonge Duivels van Tsjechië

Emma Meesseman was topschutter bij de Belgian Cats. © FIBA EuroBasket

De Belgische basketbalvrouwen hebben vrijdag ook hun tweede groepswedstrijd op het EK in Israël en Slovenië winnend afgesloten. De Belgian Cats klopten in Tel Aviv Tsjechië met 84-41 (rust: 39-26).

De speelsters van bondscoach Rachid Meziane kwamen in hun tweede pouleduel nooit in de problemen. Via 9-0 ging het naar 20-11 aan het eind van het eerste kwart. De Cats waren baas en consolideerden tot 39-26 aan de pauze. Na rust drukten de Belgische vrouwen het gaspedaal nog eens vol in. Een tussenspurt later stond het 64-33. Het vierde kwart was er enkel nog voor de statistieken. Eindstand: 84-41.

Charles De Ketelaere en Julie Vanloo namen nog samen even een foto na de match van de Belgian Cats tegen Tsjechië.
Charles De Ketelaere en Julie Vanloo namen nog samen even een foto na de match van de Belgian Cats tegen Tsjechië. © Belga – Virginie Lefour

Emma Meesseman (24 ptn en 11 rebounds), Julie Vanloo (13 ptn) en Julie Allemand (12 ptn) waren de uitblinkers bij België. De ploeg van de jonge Rode Duivels zakte vandaag af om te supporteren voor de Belgian Cats. Julie Vanloo deelde op haar Instagram een video van de voetballer Charles De Ketelaere, die op televisie uitbundig reageert wanneer de Belgian Cats scoren. “Ik kan dit gewoon niet geloven”, schreef ze erbij. En na de match nam het duo nog even de tijd om een babbeltje te slaan en samen op de foto te gaan.

Volgende matchen

Donderdagavond wonnen de Cats hun opener op het EK tegen gastland Israël met klinkende 108-59 cijfers. Zondagavond (om 17u15) nemen ze het in hun laatste groepswedstrijd nog op tegen Italië. De Tsjechische vrouwen hadden donderdag in hun eerste duel verrassend de maat genomen van Italië (61-58).

De Jonge Duivels, met onder andere Charles De Ketelaere, woonden de wedstrijd bij.
De Jonge Duivels, met onder andere Charles De Ketelaere, woonden de wedstrijd bij. © FIBA EuroBasket

De Belgische vrouwen behoren tot de outsiders op dit Europees kampioenschap. Ze behaalden de voorbije jaren twee bronzen medailles op EK’s (2017 en 2021). Op het WK in Sydney werden ze vorig jaar vijfde, na een eerdere vierde plaats in Tenerife in 2018. De Spelen in 2021 werden een teleurstelling met een zevende plaats en nipt verlies tegen gastland Japan in de kwartfinales.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier