Basket Midwest Izegem One ambieert top vijf: “Meten met één van de beste ploegen uit de reeks”

Maxime De Tollenaere. (foto RV)
Redactie KW

Zondag kijkt Basket Izegem One Koekelare in de ogen. Wellicht een wedstrijd waarin ze zich kunnen meten met één van de sterkste ploegen uit de competitie. Ze verwachten zich aan een pittige en harde wedstrijd en willen zich niet laten verrassen zoals tegen Gistel Oostende. De top vijf moet dit seizoen mogelijk zijn.

“Komend weekend spelen we tegen Koekelare. Ik verwacht dat het tegen hen een zeer moeilijke wedstrijd zal worden zoals we tegen Gistel Oostende kenden”, opent de 28-jarige shooting guard Maxime de Tollenaere uit Marke die leerkracht is in het secundair onderwijs en buitengewoon onderwijs. “Ik verwacht mij aan een pittige en harde wedstrijd zondag. Het is ook een klein veld in Koekelare. Ik hoop dat we samen met de ploeg iets kunnen tonen in Koekelare en ons niet laten verrassen zoals we lieten gebeuren tegen Gistel Oostende.”

“Want het is toch wel een belangrijke wedstrijd dit weekend. Eén die voor een groot deel mee zal bepalen of we in de top of de subtop thuishoren in deze reeks. We zullen ons in dit duel kunnen meten met – naar mijn gevoel – waarschijnlijk de tweede beste ploeg van de competitie.”

Goede teamsfeer kan soms doorslag geven in een wedstrijd

“Momenteel zijn we wel tevreden met de behaalde resultaten tot nu toe. Alleen weten we dat de wedstrijden tegen Brugge en Sijsele weggegooide wedstrijden zijn die we zeker moesten gewonnen hebben. En die punten kunnen uiteraard nog belangrijk worden op het einde van de rit en zo’n puntenverlies is altijd spijtig.”

“Het team draait immers zeer goed. Er is een zeer goede sfeer aanwezig in de ploeg die je dan ook tijdens de wedstrijd terug ziet komen. Die teamsfeer is een belangrijk gegeven en kan soms de doorslag geven in een wedstrijd. We zullen uiteraard proberen om zo goed mogelijk te eindigen en we denken dat we een top vijf mogen ambiëren dit seizoen. Ik hoop dat ik in de toekomst samen met Basket Midwest Izegem ook nog terug naar tweede landelijke kan gaan.”

Volledige kern

“Momenteel moeten we slechts één van onze spelers missen wegens een blessure. Mathias Degels is out met een blessure aan de voet. Wanneer we hem mogen terugverwachten, weet ik niet. Voor de rest blijven we goed gespaard van blessures en kunnen we op de volledige kern rekenen”, besluit Maxime De Tollenaere. (RV)

Zondag 21 november om 17 uur: Red Sharks Koekelare One – Basket Izegem One.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.