Bart Desmet is nieuwe voorzitter Basket Midwest Izegem: “Op hetzelfde elan verder doen”

Basket Midwest Izegem met als nieuwe voorzitter Bart Desmet (tweede van links vooraan op foto). © RV
Redactie KW

Op vrijdag 8 september hield Basket Midwest Izegem een ploegvoorstelling. Nieuwe voorzitter Bart Desmet deed de ambities voor de Fanion-ploegen en de doelstellingen voor de club uit de doeken. Ook op G-basket wil de ploeg verder blijven inzetten.

“Ik was jarenlang ondervoorzitter bij Basket Midwest Izegem en daarvoor was ik jaren ploegverantwoordelijke van de ploeg waar mijn zoon in speelde. Ik kan dus zeggen dat ik het reilen en zeilen van de club zeer goed ken”, opent de nieuwe voorzitter Bart Desmet uit Sint-Eloois-Winkel.

Basket Midwest Izegem kende vorig jaar een goed seizoen bij zowel The One als The Two, maar door omstandigheden kon de One-ploeg ondanks dat sterke seizoen niet promoveren, waardoor ook de Two-ploeg niet naar een niveautje hoger kon. De jeugdploegen deden het uitstekend, waaronder enkelen zelfs kampioen werden. Bart wil de club op hetzelfde strakke elan zien verdergaan.

Jeugdspelers

“In eerste instantie is het de bedoeling om de ingeslagen weg verder te zetten. Dit wil zeggen dat we met Basket Midwest Izegem een toonaangevende club willen zijn in Midden-West-Vlaanderen. We willen de mogelijkheid bieden om iedereen op zijn of haar niveau te laten basketten. Uiteraard zijn onze Fanion-teams het uithangbord van de club, maar we willen vooral de nadruk leggen op een zeer goede jeugdwerking. Jonge spelers zijn namelijk de toekomst van de club. Het is daarom onze doelstelling om zo veel mogelijk eigen jeugd te laten doorstromen naar de Fanion-teams. Gelukkig hebben we zeer goede jeugdcoaches binnen de club die onder deskundige leiding van onze hoofdcoach Dirk Brouns de jonge spelers proberen voor te bereiden.”

Fanion-teams

Na het succesvolle vorige seizoen voor de Fanion-teams zijn de doelstellingen wat die betreft voor dit jaar overduidelijk. “Onze ambities voor zowel The One en The Two zijn om te promoveren naar een hogere reeks”, benadrukt de nieuwe voorzitter. “The Two heeft de voorbije twee seizoenen telkens promotie afgedwongen, maar ondanks een sterk eindresultaat kon The One niet overgaan waardoor ook ons Two-team op hun honger bleef zitten. Hopelijk kan dit in het komende seizoen wel bewerkstelligd worden. Het zal echter niet gemakkelijk worden, want zowel eerste als tweede provinciale in West-Vlaanderen zijn zeer sterke reeksen. Naast The One en The Two hebben we ook nog een Three-team in de derde provinciale afdeling en een Four-team dat in, jawel, vierde provinciale uitkomt. Op deze manier bieden we de mogelijkheid om iedereen op zijn niveau te laten basketten en kunnen we de U18- en U21-spelers een platform geven om kennis te maken met senior basketbal. Het mag gezegd worden dat ook deze teams jaar na jaar schitterende resultaten voorleggen.”

G-basket populairder

G-sporten wordt steeds meer geïntegreerd binnen basketbalclubs en ook Basket Midwest Izegem zet daarop in. “Het is niet zonder enige trots dat we kunnen zeggen dat we al een paar jaar ook een G-basketploeg hebben, waar zich elk jaar steeds meer leden bij aansluiten. Ook deze ploeg traint tweemaal per week en neemt deel aan wedstrijden en tornooien. Tevens hebben we een volwaardige U16-meisjesploeg die we in competitie brengen. Ook dit was nieuw voor Basket Midwest Izegem”, deelt voorzitter Bart mee.

“We willen vooral de nadruk leggen op een goede jeugdwerking”

“Daarnaast wordt er hard gewerkt aan de opleiding van youth refs die matchen kunnen fluiten van de jongste spelers. Meestal zijn dit spelers uit onze eigen jeugdploegen die de taak op zich willen nemen. Kortom, Basket Midwest Izegem is een bloeiende club die hoopt om ook het komende seizoen succesvol te zijn in zowel de jeugdreeksen als met de Fanion-teams.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier