Avanti Brugge wint Brugse derby in overtime

© (Foto MD)
Redactie KW

Na een spannende, sportieve en aantrekkelijke wedstrijd, met een verlenging, plaatste Avanti Brugge zich voor de volgende ronde van de beker van Vlaanderen: 74-82.

Het was nochtans Racing Brugge dat de voorgift snel wegwerkte langs Sercu, terwijl een sterk reboundende Maelegheer onder beide korven heerste. Vervaele reageerde echter met maar liefst 4 bommen en in totaal 13 punten in het eerste quarter, waardoor het verschil aan het begin van de partij intact leek (15-21).

Racing incasseerde in die fase van de wedstrijd een 0-14 en toen De Vos nog voor de rust ook al in de dubbele cijfers klom en het verschil uitdiepte tot 24-38, leek de partij halverwege beslist: 28-41.

De reactie van de thuisploeg na de koffie was in eerste instantie maar lauwtjes, maar Maarten Viaene was de troefkaart die nog op tafel moest komen. Hij stuurde en stuwde zijn ploeg weer in het spoor van Avanti en tekende zelf zijn 11e punt aan voor 50-54 op het halfuur.

Racing kwam nu echt onder stoom en kreeg meermaals de kans om naast en over zijn tegenstander te klimmen, maar een kloof, hoe klein ook, kwam er niet. Het lage shotpercentage, ook van op de vrijworplijn, leek hen zuur op te breken.

Toch verdienden ze de verlenging (70-70), maar daarin leek de vechtlust tanende. Bij de bezoekers mocht Vandewalle zich matchwinnaar noemen. Hij speelde op halve kracht, maar met zes punten in de verlenging zorgde hij voor de zekerheid van de zege en van de volgende bekerronde. Dat wordt een thuiswedstrijd tegen Melsele-Beveren One, medeleider in Top Division One. (MD)

RACING BRUGGE ONE: PAUWAERT 9, SERCU 12, SURMONT 7, W. GELDHOF 14, MAELEGHEER 11, Vandaele, T. Geldhof 8, De Waele, Viaene 13.

AVANTI BRUGGE ONE (+5): ALLEMEERSCH 5, VERVAELE 19, DE BOYSERE, DE VOS 21, ROTSAERT 10, Vandewalle 14, Vinck 8.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier