Apolloon Kortrijk Spurs op bezoek bij ongeslagen leider HC Eynatten-Raeren: “Houthalen is de te kloppen ploeg”

Tore Devos is een van de sterkhouders van Apolloon Kortrijk Spurs. (foto ELD) © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Dit weekend staat de absolute topper tussen HC Eynatten-Raeren en Apolloon Kortrijk Spurs op de kalender in eerste nationale. De ploeg van sterkhouder Tore Devos tankte vertrouwen door achtereenvolgens Sasja HC en HBC Izegem te verslaan.

Tien op twaalf is een meer dan bevredigend resultaat na zes speeldagen voor de ploeg van coach Luc Vercauteren. Enkel tegen Hubo Handbal liet Apolloon een steekje vallen. Een van de mannen in vorm is ongetwijfeld Tore Devos. De 26-jarige Kortrijkzaan verkeert momenteel in uitstekende doen. “De eerste vier wedstrijden waren misschien wel tegen de zwakke broertjes uit de reeks”, vertelt Devos. “Tegen Olse Merksem, Don Bosco Gent en EHC Doornik trokken we aan het langste eind, maar tegen Hubo Handbal, een match die we moesten winnen, liep het verkeerd. Bij de Limburgers lukte alles, terwijl het bij ons rampzalig was. Daar lieten we twee punten liggen. Gelukkig herpakten we ons al een week later door de punten thuis te houden tegen Sasja. Ook op verplaatsing tegen Izegem pakten we de zege. Ook al kwamen we op achterstand, van gemor in de ploeg was geen sprake. De enige optie dat we hadden was er voor blijven gaan. En dat deden we met succes”, aldus Devos.

Haalbare kaart

“Ondanks dat er zes spelers ontbreken door blessures of jongens die gestopt zijn, zijn we heel goed bezig. We moesten de ploeg herschikken, en verrassend genoeg doen we het goed met een kleinere basis. Ook op training kan de coach rekenen op zijn volledige kern. De sfeer en mentaliteit is momenteel top.” Zaterdagavond gaat Tore en zijn ploegmaats op bezoek bij de ongeslagen leider HC Eynatten-Raeren. “Het is toch wel een kleine verrassing dat deze bijna ongewijzigde ploeg het zo goed doet. Ze dienden Houthalen hun enige nederlaag toe met duidelijke cijfers. Ik ben benieuw wat wij kunnen tegen de ploeg in vorm. Die ploeg ligt ons normaal gezien wel. Er kwam één goeie hoekspeler bij, en er stopte er een. Het is een ploeg dat zich niet vlug laat betrappen op domme balverliezen. Toch moet dit voor ons een haalbare kaart zijn.”

We doen het verrassend goed met een kleinere basis

Tore is samen met Jan Steenhoudt de uitblinker van een collectief sterk Apolloon. “Ik ben momenteel inderdaad al een tijdje in goeie doen. Dit mag wel op mijn 26ste (lacht). Ik moet er nu voor zorgen dat het een uitdaging moet zijn om dit elke week te kunnen tonen. Dit zal uiteraard niet altijd even gemakkelijk zijn. We willen de reguliere competitie het liefst bovenaan afsluiten. Maar we hebben nog enkele serieuze kleppers te gaan met onder andere Eynatten dit weekend en Houthalen. Houthalen is voor mij de grootste kanshebber op de titel. Dat zal volgens mij de te kloppen ploeg zijn”, besluit Tore Devos.

Zaterdag 22 oktober om 20.15 uur: HC Eynatten-Raeren – Apolloon Kortrijk Spurs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier