Antwerp Giants hangt bordjes weer gelijk in finale play-offs tegen Filou Oostende

Khalil-Ulah Ahmad (geel) werd met achttien punten topschutter bij Oostende. © Archief VDB

Filou Oostende heeft de tweede wedstrijd in de finale van de Belgische play-offs van de BNXT League, het Belgisch-Nederlandse basketbalkampioenschap, verloren. Antwerp Giants haalde het in eigen huis met 87-66 van Oostende, dat maandag het openingsduel had gewonnen.

Antwerp Giants en Oostende hielden elkaar voor de rust nagenoeg perfect in balans. Slechts twee punten scheidden de twee teams na de eerste twee speelhelften (35-37). De voorsprong was voor Oostende, maar de kustploeg gooide zijn bonus in het derde kwart helemaal te grabbel. De Giants waren baas over de wedstrijd en bogen hun achterstand om in een ruime voorsprong (71-49). Oostende spartelde nog even tegen in het laatste slot, maar de nederlaag viel voor de regerende Belgische kampioen niet meer af te wenden.

Justice Sueing (Antwerp Giants) en Khalil-Ulah Ahmad (Oostende) werden met beiden achttien punten topschutter.

Het eerstvolgende duel in deze best-of-five wordt vrijdag in Oostende gespeeld. Het team dat als eerste drie overwinningen haalt, pakt de titel.