Scholenveldloop in domein Wyckhuize

De gemeentelijke sportdienst maakte na afloop nog deze groepsfoto. (gf)

De scholenveldloop op het domein van Wyckhuize lokte heel wat sportieve kinderen. Sommige reeksen telden te weinig deelnemers. Zij sloten aan bij de hogere reeksen. De aanwezigen beleefden alvast een fijne namiddag.

De eerste kleuters liepen een kleine ronde van 70 meter. Elisa Sadowska, Jules Tertooy en Korneel Vermander haalden het podium. De kindjes van het tweede kleuter liepen 100 meter. Miel Degrande, Clément Deceuninck en Andreas Decroos kaapten de medailles weg. Bij de kleuters van het derde werd Mylan Beyens winnaar, gevolgd door Edwar Milleville en Jules Cobbaert.

Voor het eerste leerjaar meisjes – zij liepen 1 ronde van 230 meter – waren er maar 2 deelnemers. Edmée Milleville won, Pauline Vandewoude werd tweede. Jerom Vermander, Jef Liefooghe en Olivier Sadowski liepen de top 3 bij de jongens eerste leerjaar.

Hailey Pattin was de enige loopster in de reeks meisjes tweede leerjaar. Zij liep twee rondes, goed voor 460 meter. Bij de jongens won Finn Verbanck, voor Ayden Beyens en Cis Vandenbroucke. Renée Verschave, Maxine Roquet en Elize Kino bezetten de top 3 bij de meisjes van het derde leerjaar, bij de jongens deden Aymen Remen, Tijl Vanneuville en Nand De Ruyter dat.

Bij de jongens van 2013 (vierde leerjaar) liep Nand Ryckebosch het snelst, voor Loukas Verbanck en Leon Vanbelle. Zij liepen al drie rondes. Voor deze reeks waren er geen inschrijvingen bij de meisjes. Ana Vanbleu won als enige kandidate de reeks meisjes vijfde leerjaar. In de jongensreeks won Benjamin Van Brabant, gevolgd door Andreas Verschave en Remi Vanbelle.

Voor het zesde leerjaar waren er in beide reeksen slechts twee inschrijvingen: bij de meisjes werden Enora Lescroart en Mila Rottiers eerste en tweede, bij de jongens Lars Luyssen en Ruben Vanacker. Voor het plezier mochten ook de ouders als afsluiter een reeks lopen. Dimitri Vanbleu won voor Jan Roquet en Tom Pattin. (AB)