Kris Dehem maakt mooie comeback na fietsongeval

Kris Dehem. © FD
Redactie KW

Wellicht heeft Kris Dehem (43) de sportieve genen meegekregen van wijlen vader Marc, die als jongeling de atletieksport beoefende met een grote voorliefde voor het veldlopen. In elk geval is ook zijn zoon, die leerkracht buitengewoon lager onderwijs en sportverzorger in bijberoep is, een loper geworden. “Vorig jaar had ik een fietsongeval waardoor ik onvoldoende kon trainen voor mijn derde deelname aan de 100km de la Somme in het Noord-Franse Amiens in oktober. Hierdoor opteerde ik om me te focussen op kortere afstanden. Na een maandenlange revalidatie kwam ik geleidelijk terug via enkele pistewedstrijden, waaronder 1.500 meter in 4’48” in Ninove, 3.000 meter in 10’15” in Izegem en 5.000 meter in 17’38” in Kortrijk. Daarna volgden enkele stratenlopen van 10 kilometer, gevolgd door de halve marathon van de Zwinstedenloop in Sluis, waar ik als 45ste van 286 deelnemers in 1u.24’45” eindigde”, zegt Kris.

Comeback

“Op aanraden van Stijn Fincioen tekende ik ook present voor de 10 kilometer Tom Compernolle tijdens de Nacht van Vlaanderen in Torhout. Een wedstrijd die qua sfeer en organisatie hoge toppen scheert. Na een verschroeiende start vanwege het sterke deelnemersveld liep ik al gauw alleen. Ik liep mijn eigen tempo en remonteerde groepjes die zich vergaloppeerd hadden met een te vlugge start. Ik overschreed de eindmeet als 48ste van 1.647 deelnemers in een nieuw persoonlijk record van 36’01. Ik was echt blij met mijn prestatie, want alles liep gesmeerd van begin tot einde.”

“Na mijn lange revalidatie doet het echt deugd om weer op dit niveau te presteren. Het goede gevoel is helemaal terug. Inmiddels eindigde ik ook vierde in de Krottegem Corrida, 35ste van 1.500 in Dwars door de Mandel en 13de in Dwars door de Zilten in eigen stad. In oktober opteer ik voor de halve marathon Rapper dan een Ezel in Kuurne. En natuurlijk hoop ik in oktober 2025 weer aan de start te staan van die prachtige ultraloop in Noord-Frankrijk.” (FD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier