Johannes Inion wint Vlaamse veldlooptitel in Diest: “Ik wil van zoveel mogelijk disciplines blijven proeven”

Johannes Inion. (gf)
Anton Peene Reporter

Ook AC Hoppeland trok met een delegatie atleten naar Diest, waar de laatste CrossCup-manche en het Vlaams kampioenschap betwist werd. Bij de miniemen (geboortejaar 2012) won Johannes Inion. De 11-jarige Poperingenaar blikt tevreden terug op zijn veldloopseizoen en kijkt al uit naar de piste.

Johannes (11) finishte zijn 1.570 meter in 5’52”. “Mijn doel was om bij de eerste vijf of de eerste tien te eindigen”, zegt Johannes. “Dat ik als eerste over de meet zou komen, had ik niet verwacht. Ik had een superdag. Er was veel modder en er lagen wat plassen, maar verder viel het parcours wel mee. Ik was de voorbije weken bijna elk weekend aanwezig op een veldloop. Ik word hard gesteund door mijn familie en de club. Mijn trainers zijn Kristof Baes, Charline Deceuninck en Sandra Staessen.”

Drie keer trainen

Johannes woont met vader Pieter Inion, mama Karen Struye en zus Hadewijch in Poperinge. Hij zit in het zesde leerjaar van Sint-Benedictus in Poperinge. Hij loopt al sinds het derde kleuter. “Mijn neef en nicht deden vroeger ook aan atletiek. Ze zijn intussen gestopt, maar ik bleef wel verder doen. Binnenkort zal ik me toespitsen op het pisteseizoen. Daar mik ik op de 1.000 meter, het verspringen en de horden. Ik wil van zoveel mogelijk disciplines blijven proeven. Een concreet programma is er voorlopig nog niet. Ik train meestal drie keer per week, op maandag, woensdag en vrijdag. In het weekend is er dan meestal een wedstrijd. Ik doe het graag en wat mij betreft wil ik deze sport zo lang mogelijk blijven beoefenen. Ook mijn zus doet aan atletiek. We zijn een echte atletiekfamilie.”

Andere hobby’s

Naast AC Hoppeland vind je hem ook terug bij de KSA in Poperinge. “Deze twee leuke hobby’s zorgen voor een mooie afwisseling. Ook boeken en strips lezen en buiten spelen doe ik graag, veel liever dan voor de schermen te zitten.”

Vader Pieter gaat steeds mee met Johannes, ook mama Karen is van de partij als ze niet moet werken. “Ik ben de vaste chauffeur en masseur van onze zoon”, lacht Pieter. “Verder ben ik ook het API van AC Hoppeland: dat is het aanspreekpunt integriteit. Het is fijn dat we ons steentje kunnen bijdragen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier