Jason Lefever en Ann-Sophie Duyck schrijven eerste Dwars Door De Wingerd op hun naam

Jason Lefever won de eerste Dwars Door De Wingerd. © ELD
Redactie KW

Zaterdagavond werd in Bavikhove de eerste Dwars Door De Wingerd georganiseerd. Maar liefst 360 deelnemers kwamen aan de kids run en 2,75km, 5,5km en 11 kilometer deelnemen aan de sporthal. Dit was de tweede manche van het Harelbeeks Joggingcriterium.

160 kinderen voor de kidsrun en nog eens 200 deelnemers aan de drie hoofdafstanden maakten van de eerste Dwars Door De Wingerd een groot succes. Het organiserende oudercomité van de gelijknamige basisschool kan terugblikken op een geslaagd event.

Op de 11 kilometer werd al vlug duidelijk dat Harelbekenaar Jason Lefever geen enkele tegenstand duldde. De Gavertrimmer finishte dan ook met ruime voorsprong op Michiel Van Der Bauwhede die het nipt haalde voor Semy Tlili uit Kortrijk.

Bij de dames was de De Hulstse Ann-Sophie Duyck, eveneens lid van de Gavertrimmers, won onbedreigd. Hanne Debaene werd knap tweede. Els Decottenier mocht het podium vervolledigen.

Op de 5,5 kilometer was het Laurens Coene dat het initiatief nam. De Wevelgemnaar snelde probleemloos naar de overwinning. Kortrijkzaan Tim Vandevelde werd na een knappe race tweede voor Thijs Dekiere uit Kuurne.

Bij de dames zegevierde Sien Vercruysse voor eigen publiek. Elise Decorte werd twee voor Kim Vroman.

Op 10 juni staat de derde wedstrijd van het Harelbeeks Joggingcriterium op de kalender. De 29ste Sinksenjogging.

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier